All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Variation in phenolic compounds content in Lactuca spp. leaves due to Bremia lactucae infection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F06%3A00003233" target="_blank" >RIV/61989592:15310/06:00003233 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny obsahu fenolických látek v listech Lactuca spp. po infekci Bremia lactucae

  • Original language description

    U souboru pěti genotypů Lactuca spp., kulturních i planě rostoucích druhů, byla v průběhu počátečních fází infekce Bremia lactucae (96h po inokulaci, hai) studována distribuce fenolických látek, časové změny aktivity fenylalaninamoniaklyázy (PAL) a zastoupení fenolických kyselin (PhA). Vyšší obsah PhA u rostlin 8 týdnů starých ve srovnání se semenáčky potvrzuje ukládání PhA během ontogeneze. Inokulace B.lactucae (NL16) vedla ke snížení hladin PhA, především u kyseliny kávové a gentisové. Nárůst aktivityPAL byl zaznamenán po inokulaci u všech studovaných genotypů, nejvýrazněji u rezistentního genotypu L. sativa (Mariska).

  • Czech name

    Změny obsahu fenolických látek v listech Lactuca spp. po infekci Bremia lactucae

  • Czech description

    U souboru pěti genotypů Lactuca spp., kulturních i planě rostoucích druhů, byla v průběhu počátečních fází infekce Bremia lactucae (96h po inokulaci, hai) studována distribuce fenolických látek, časové změny aktivity fenylalaninamoniaklyázy (PAL) a zastoupení fenolických kyselin (PhA). Vyšší obsah PhA u rostlin 8 týdnů starých ve srovnání se semenáčky potvrzuje ukládání PhA během ontogeneze. Inokulace B.lactucae (NL16) vedla ke snížení hladin PhA, především u kyseliny kávové a gentisové. Nárůst aktivityPAL byl zaznamenán po inokulaci u všech studovaných genotypů, nejvýrazněji u rezistentního genotypu L. sativa (Mariska).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EF - Botany

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin

  • ISBN

    80-86555-85-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    300

  • Pages from-to

    188-192

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article