All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional habits of the students of the PdF UP in Olomouc as a part of lifestyle

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F13%3A33150779" target="_blank" >RIV/61989592:15410/13:33150779 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu

  • Original language description

    Naší hlavní prioritou bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky studentů PdF UP v Olomouci. Zajímalo nás zda se studenti pravidelně stravují, kde obědvají , kolik tekutin za den vypijí, zda a kolikrát konzumují vybrané druhy potravin, jestli někdy drželiredukční dietu a odkud získávají informace o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu. Jako vhodnou metodu výzkumu jsme zvolili dotazník s výběrem nabízených odpovědí. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 460 žen a 84 mužů, studentů PdF UP v Olomouci. Z vyhodnocených dat vyplynulo, že většina respondentů snídá, obědvá a večeří denně, několikrát v týdnu konzumují dopolední a odpolední svačinu, ovoce, zeleninu a mléčné výrobky. Během školního týdne obědvá nejvíce studentů ve školní jídelně - menze, denní příjem tekutin je 1 - 2 litry, 1x měsíčně se respondenti stravují v rychlém občerstvení. Většina studentů redukční dietu nedržela a nejvíce informací o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu získávají studenti z tele

  • Czech name

    Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu

  • Czech description

    Naší hlavní prioritou bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky studentů PdF UP v Olomouci. Zajímalo nás zda se studenti pravidelně stravují, kde obědvají , kolik tekutin za den vypijí, zda a kolikrát konzumují vybrané druhy potravin, jestli někdy drželiredukční dietu a odkud získávají informace o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu. Jako vhodnou metodu výzkumu jsme zvolili dotazník s výběrem nabízených odpovědí. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 460 žen a 84 mužů, studentů PdF UP v Olomouci. Z vyhodnocených dat vyplynulo, že většina respondentů snídá, obědvá a večeří denně, několikrát v týdnu konzumují dopolední a odpolední svačinu, ovoce, zeleninu a mléčné výrobky. Během školního týdne obědvá nejvíce studentů ve školní jídelně - menze, denní příjem tekutin je 1 - 2 litry, 1x měsíčně se respondenti stravují v rychlém občerstvení. Většina studentů redukční dietu nedržela a nejvíce informací o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu získávají studenti z tele

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AM - Pedagogy and education

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Edukacja zdrowotna. Dokonania, aktualności, perspektywy

  • ISBN

    978-83-60730-73-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    14

  • Pages from-to

    150-163

  • Publisher name

    Wydawnictwo Paňstwowej Wyźszej Szkoly Zawodowej w Raciborzu

  • Place of publication

    Raciborz

  • Event location

    Raciborz, Poland

  • Event date

    Sep 18, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article