Nutritional habits of the students of the PdF UP in Olomouc as a part of lifestyle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F13%3A33150779" target="_blank" >RIV/61989592:15410/13:33150779 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu
Original language description
Naší hlavní prioritou bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky studentů PdF UP v Olomouci. Zajímalo nás zda se studenti pravidelně stravují, kde obědvají , kolik tekutin za den vypijí, zda a kolikrát konzumují vybrané druhy potravin, jestli někdy drželiredukční dietu a odkud získávají informace o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu. Jako vhodnou metodu výzkumu jsme zvolili dotazník s výběrem nabízených odpovědí. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 460 žen a 84 mužů, studentů PdF UP v Olomouci. Z vyhodnocených dat vyplynulo, že většina respondentů snídá, obědvá a večeří denně, několikrát v týdnu konzumují dopolední a odpolední svačinu, ovoce, zeleninu a mléčné výrobky. Během školního týdne obědvá nejvíce studentů ve školní jídelně - menze, denní příjem tekutin je 1 - 2 litry, 1x měsíčně se respondenti stravují v rychlém občerstvení. Většina studentů redukční dietu nedržela a nejvíce informací o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu získávají studenti z tele
Czech name
Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu
Czech description
Naší hlavní prioritou bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky studentů PdF UP v Olomouci. Zajímalo nás zda se studenti pravidelně stravují, kde obědvají , kolik tekutin za den vypijí, zda a kolikrát konzumují vybrané druhy potravin, jestli někdy drželiredukční dietu a odkud získávají informace o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu. Jako vhodnou metodu výzkumu jsme zvolili dotazník s výběrem nabízených odpovědí. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 460 žen a 84 mužů, studentů PdF UP v Olomouci. Z vyhodnocených dat vyplynulo, že většina respondentů snídá, obědvá a večeří denně, několikrát v týdnu konzumují dopolední a odpolední svačinu, ovoce, zeleninu a mléčné výrobky. Během školního týdne obědvá nejvíce studentů ve školní jídelně - menze, denní příjem tekutin je 1 - 2 litry, 1x měsíčně se respondenti stravují v rychlém občerstvení. Většina studentů redukční dietu nedržela a nejvíce informací o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu získávají studenti z tele
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Edukacja zdrowotna. Dokonania, aktualności, perspektywy
ISBN
978-83-60730-73-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
14
Pages from-to
150-163
Publisher name
Wydawnictwo Paňstwowej Wyźszej Szkoly Zawodowej w Raciborzu
Place of publication
Raciborz
Event location
Raciborz, Poland
Event date
Sep 18, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—