Health literacy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F19%3A73600253" target="_blank" >RIV/61989592:15410/19:73600253 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zdravotní gramotnost
Original language description
V úvodu interaktivní přednášky (workshopu) byly účastníkům představeny stěžejní oblasti podpory zdraví a optimálního způsobu životního stylu s cílem vytvoření vazby na oblast výchovu ke zdraví a zdravotní gramotnost. Jednalo se tato témata: Zdraví, nemoc a jejich současné pojetí. Determinanty zdraví a faktory a postoje k životnímu stylu. Výchova ke zdraví v kurikulárních dokumentech. Zdravotní gramotnost a její význam pro aktivní přístup ke zdraví. Specifické oblasti zdravotní gramotnosti a vybrané faktory životního stylu (s důrazem na oblast výživy a stravovacích návyků). Workshop byl dále veden interaktivní formou za využití edukačních materiálů Státního zdravotního ústavu a dalších subjektů. Účastníci následně vytvářeli, s využitím pomůcek (maket) jednotlivých potravin optimální a nevhodnou výživovou pyramidu, návrhy složení porcí přijímaných během dne a dále sami uváděli konkrétní příklady možných situací ve třídě se společnou volbou optimálních způsobů řešení. Na modelových příkladech byly diskutovány principy efektivní komunikace, jako nezbytné podmínky řízení heterogenní skupiny žáků. Na závěr setkání proběhla evaluace účastníky workshopu.
Czech name
Zdravotní gramotnost
Czech description
V úvodu interaktivní přednášky (workshopu) byly účastníkům představeny stěžejní oblasti podpory zdraví a optimálního způsobu životního stylu s cílem vytvoření vazby na oblast výchovu ke zdraví a zdravotní gramotnost. Jednalo se tato témata: Zdraví, nemoc a jejich současné pojetí. Determinanty zdraví a faktory a postoje k životnímu stylu. Výchova ke zdraví v kurikulárních dokumentech. Zdravotní gramotnost a její význam pro aktivní přístup ke zdraví. Specifické oblasti zdravotní gramotnosti a vybrané faktory životního stylu (s důrazem na oblast výživy a stravovacích návyků). Workshop byl dále veden interaktivní formou za využití edukačních materiálů Státního zdravotního ústavu a dalších subjektů. Účastníci následně vytvářeli, s využitím pomůcek (maket) jednotlivých potravin optimální a nevhodnou výživovou pyramidu, návrhy složení porcí přijímaných během dne a dále sami uváděli konkrétní příklady možných situací ve třídě se společnou volbou optimálních způsobů řešení. Na modelových příkladech byly diskutovány principy efektivní komunikace, jako nezbytné podmínky řízení heterogenní skupiny žáků. Na závěr setkání proběhla evaluace účastníky workshopu.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
50301 - Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Olomouc
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
20
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce