Analysis of Consumer Demand for Baker´s Products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F00%3A11101002" target="_blank" >RIV/62156489:43110/00:11101002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza spotřebitelské poptávky po pečivu.
Original language description
Příspěvek je věnován analýze chování českého spotřebitele na trhu pečivem. K vyhodnocení chování spotřebitele jsou využívány standardní charakteristiky (koeficient cenové a příjmové elasticity poptávky, mezní a průměrný sklon k nákupu), jejichž hodnota byla stanovena na základě vytvořeného statisticky otestovaného poptávkového modelu. Základě zjištěných výsledků koeficientů pružnosti lze modelovanou poptávku prohlásit za cenově i příjmově neelastickou. Chlebové pečivo má pro průměrného českého spotřebitele normální charakter, což se odráží v jeho běžných reakcích na změnu ceny tohoto statku. Kromě toho byly analýzou této poptávky odhaleny jisté (i když nepříliš silné) substituční vazby mezi nákupem běžného pečiva a nákupem chlebového pečiva.
Czech name
Analýza spotřebitelské poptávky po pečivu.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Medzinárodné vedecké dni 2000
ISBN
80-7137-715-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—