All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Circumstances in milk-processing industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00084053" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00084053 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Situace v oboru zpracování mléka

  • Original language description

    Příspěvek si kladl za cíl zmapovat vývoj a současný stav mlékárenského průmyslu v ČR, jako tradiční a důležité části zpracovatelského průmyslu. Nejprve byl analyzován vývoj struktury tohoto odvětví od roku 1989 a popsán současný stav. Dále je charakterizována pozice daného odvětví v rámci potravinářského průmyslu, vývoj cen vstupní suroviny, ale i cen mlékárenských výrobků na úrovni průmyslových výrobců i na úrovni spotřebitelů. Vývoj spotřeby mléka i mléčných výrobků je porovnán s vybranými členskými státy EU. Na závěr jsou vyjmenovány některé faktory konkurenceschopnosti odvětví a identifikovány nezbytná opatření nutná k dalšímu perspektivnímu formování mlékárenského průmyslu.

  • Czech name

    Situace v oboru zpracování mléka

  • Czech description

    Příspěvek si kladl za cíl zmapovat vývoj a současný stav mlékárenského průmyslu v ČR, jako tradiční a důležité části zpracovatelského průmyslu. Nejprve byl analyzován vývoj struktury tohoto odvětví od roku 1989 a popsán současný stav. Dále je charakterizována pozice daného odvětví v rámci potravinářského průmyslu, vývoj cen vstupní suroviny, ale i cen mlékárenských výrobků na úrovni průmyslových výrobců i na úrovni spotřebitelů. Vývoj spotřeby mléka i mléčných výrobků je porovnán s vybranými členskými státy EU. Na závěr jsou vyjmenovány některé faktory konkurenceschopnosti odvětví a identifikovány nezbytná opatření nutná k dalšímu perspektivnímu formování mlékárenského průmyslu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů

  • ISBN

    80-7302-095-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    56-64

  • Publisher name

    KONVOJ, spol. s r. o.

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article