Food for new lifestyle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00087314" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00087314 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potraviny pro nový životní styl
Original language description
Příspěvek přibližuje význam netradičních potravin vyráběných v zemědělské prvovýrobě a v potravinářském průmyslu, pro nastupující životní styl "Wellness". Ukazuje na změnu spotřeby hlavních druhů potravin rostlinných produktů, zavádění nových potravin, jako výsledků výzkumu potravinářských podnikových laboratoří, navazujících na výživové studie a klinická ověření lékařské vědy. Příspěvek seznamuje s významem potravin nového typu, výrobou a prodejem zdravotně nezávadných potravin, které přispívají k prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Poukazuje na význam aditiv při výrobě tradičních potravin a dále informuje o výsledcích průzkumu názorů respondentů na biopotraviny. V závěru naznačuje možnosti jak netradiční,i potravinami obohacovat obchodní sortiment v síti obchodních řetězců i specializovaných prodejen zdravé výživy.
Czech name
Potraviny pro nový životní styl
Czech description
Příspěvek přibližuje význam netradičních potravin vyráběných v zemědělské prvovýrobě a v potravinářském průmyslu, pro nastupující životní styl "Wellness". Ukazuje na změnu spotřeby hlavních druhů potravin rostlinných produktů, zavádění nových potravin, jako výsledků výzkumu potravinářských podnikových laboratoří, navazujících na výživové studie a klinická ověření lékařské vědy. Příspěvek seznamuje s významem potravin nového typu, výrobou a prodejem zdravotně nezávadných potravin, které přispívají k prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Poukazuje na význam aditiv při výrobě tradičních potravin a dále informuje o výsledcích průzkumu názorů respondentů na biopotraviny. V závěru naznačuje možnosti jak netradiční,i potravinami obohacovat obchodní sortiment v síti obchodních řetězců i specializovaných prodejen zdravé výživy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA402%2F04%2F2112" target="_blank" >GA402/04/2112: Changes of behavior of business domain evoked by economic transformation and new consumer trends</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mezinárodní Baťova doktorandská konference - Recenzovaný sborník abstraktů z konference studentů doktorského studijního programu
ISBN
80-7318-384-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
91-92
Publisher name
UTB ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—