Comparison of the selected indicators of the Czech and German bakery market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00094908" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00094908 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Komparace vybraných ukazatelů českého a německého pekárenského trhu
Original language description
Pekárenství patří k nejvýznamnějším oborům potravinářského sektoru. Ze všech výrobních oborů je právě pekárenský obor ve svých cenách nejvíce vzdálen cenám obdobné produkce v zemích EU. Pro zvýšení konkurenceschopnosti tohoto oboru byla přijata koncepcepotravinářství ČR. V příspěvku jsou trendy komparovány s hlavním evropským producentem a zároveň zemí s největší spotřebou pečiva v Evropě, Německem. Sledování jsou zaměřena na analýzu základních faktorů nabídky a poptávky na pekárenském trhu v obou zemích. Výzkumem potravinářského sektoru se zabývá na PEF MZLU v Brně řada autorů, kteří se zaměřují právě na odvětvové prostředí. Mezi tyto autory patří např. Bečvářová (2005), Černíková a Žufan (2004); Chládková a Kudová (2004) Tomšík a Chládková (2005), Syrovátka (2000), Veselská (2005). Výzkumem obchodování s potravinami se zabývá především Presová a Tvrdoň (2005). Tento příspěvek je součástí Výzkumného záměru MSM 6215648904, řešeného na PEF MZLU v Brně.
Czech name
Komparace vybraných ukazatelů českého a německého pekárenského trhu
Czech description
Pekárenství patří k nejvýznamnějším oborům potravinářského sektoru. Ze všech výrobních oborů je právě pekárenský obor ve svých cenách nejvíce vzdálen cenám obdobné produkce v zemích EU. Pro zvýšení konkurenceschopnosti tohoto oboru byla přijata koncepcepotravinářství ČR. V příspěvku jsou trendy komparovány s hlavním evropským producentem a zároveň zemí s největší spotřebou pečiva v Evropě, Německem. Sledování jsou zaměřena na analýzu základních faktorů nabídky a poptávky na pekárenském trhu v obou zemích. Výzkumem potravinářského sektoru se zabývá na PEF MZLU v Brně řada autorů, kteří se zaměřují právě na odvětvové prostředí. Mezi tyto autory patří např. Bečvářová (2005), Černíková a Žufan (2004); Chládková a Kudová (2004) Tomšík a Chládková (2005), Syrovátka (2000), Veselská (2005). Výzkumem obchodování s potravinami se zabývá především Presová a Tvrdoň (2005). Tento příspěvek je součástí Výzkumného záměru MSM 6215648904, řešeného na PEF MZLU v Brně.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
69-75
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—