Czech wine production and its competitiveness
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F08%3A00117546" target="_blank" >RIV/62156489:43110/08:00117546 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Czech wine production and its competitiveness
Original language description
Paper focuses on evaluation of competitiveness of Czech wine production in relation to the development concept formulated within solution of a grant provided by the Czech Ministry of Agriculture (No. NAZV QF 3276). For evaluation of competitiveness, theconcept of "New 7 S" is selected, which tries to move the original concept of McKinsey towards the changed conditions of the dynamically developing business environment. Key competitiveness factors for Czech wine production are considered to be the "shifting the rules of competition", and "Simultaneous and sequential strategic thrusts" -- i.e. factors, which have already proved to be important in traditional European wine markets in connection with the outbreak of the so called New wine-countries. Paperis written as a part of solution of research plan of FBE MUAF in Brno, No. MSM 6215648904.
Czech name
České vinařství a jeho konkurenceschopnost
Czech description
Příspěvek se zabývá hodnocením konkurenceschopnosti českého vinařství ve vazbě na rozvojovou koncepci formulovanou v rámci řešení grantu MZe ČR (NAZV QF 3276). Pro rámcové vyhodnocení konkurenceschopnosti je zvolen přístup "nových 7 S", který je pokusemo úpravu původního konceptu firmy McKinsey na změněné podmínky dynamicky se rozvíjejícího podnikatelského prostředí. Klíčovými faktory konkurenceschopnosti českého vinařství jsou v rámci tohoto konceptu označeny "spokojenost zájmových skupin" a "paralelní a postupné strategické údery" -- tj. faktory, které se ukázaly jako významné na tradičních vinařských trzích Evropy v souvislosti s nástupem tzv. nových vinařských zemí. Příspěvek vzniká v rámci řešení výzkumného záměru PEF MZLU v Brně, č. MSM 6215648904.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Konkurenceschopnost podniků
ISBN
978-80-210-4521-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
767-775
Publisher name
Masarykova univerzita
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—