IPA,SERVQUAL,SERVPERF in Evaluation Quality of Hotel Services
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F15%3A43906446" target="_blank" >RIV/62156489:43110/15:43906446 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://fim2.uhk.cz/hed/images/KOMPLET_3_CJ.pdf" target="_blank" >http://fim2.uhk.cz/hed/images/KOMPLET_3_CJ.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
IPA, SERVQUAL,SERVPERF v hodnocení kvality hotelových služeb
Original language description
Cílem příspěvku je zhodnotit kvalitu hotelových služeb třemi různými přístupy (SERVQUAL, SERVPERF a IPA), srovnat výsledky a diskutovat výhody a nevýhody jednotlivých přístupů vedoucích ke zvýšení kvality, ekonomické efektivity a konkurenceschopnosti podniku. Při použití jednotlivých přístupů byly získány různé výsledky, z čehož vyplývá nutnost zvážit důvody, pro které je analýzy kvality dělána. Současně je k hodnocení výsledků možno přistupovat alternativními způsoby. Závěrem je možné doporučit pro hodnocení gap skóre techniku SERVQUAL a pro nalezení faktorů vedoucí k získání konkurenční výhody v hotelových službách IPA s jejím grafickým vyjádřením.
Czech name
IPA, SERVQUAL,SERVPERF v hodnocení kvality hotelových služeb
Czech description
Cílem příspěvku je zhodnotit kvalitu hotelových služeb třemi různými přístupy (SERVQUAL, SERVPERF a IPA), srovnat výsledky a diskutovat výhody a nevýhody jednotlivých přístupů vedoucích ke zvýšení kvality, ekonomické efektivity a konkurenceschopnosti podniku. Při použití jednotlivých přístupů byly získány různé výsledky, z čehož vyplývá nutnost zvážit důvody, pro které je analýzy kvality dělána. Současně je k hodnocení výsledků možno přistupovat alternativními způsoby. Závěrem je možné doporučit pro hodnocení gap skóre techniku SERVQUAL a pro nalezení faktorů vedoucí k získání konkurenční výhody v hotelových službách IPA s jejím grafickým vyjádřením.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
50204 - Business and management
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA15-21179S" target="_blank" >GA15-21179S: The Quality Evaluation of Tourism Destination</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hradecké ekonomické dny 2015: Ekonomický rozvoj a management regionů. Díl 3
ISBN
978-80-7435-548-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
12
Pages from-to
288-299
Publisher name
Univerzita Hradec Králové
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Hradec Králové
Event date
Feb 3, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000432426300037