Theoretical Basis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F23%3A43924908" target="_blank" >RIV/62156489:43110/23:43924908 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Teoretický podklad
Original language description
Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.
Czech name
Teoretický podklad
Czech description
Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
50902 - Social sciences, interdisciplinary
Result continuities
Project
<a href="/en/project/SS06010276" target="_blank" >SS06010276: Determination of the volume of food waste produced by households and selected types of contributory organizations in the capital city of Prague in the context of the usefulness of this data for reporting and reducing food waste</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů