All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Theoretical Basis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F23%3A43924908" target="_blank" >RIV/62156489:43110/23:43924908 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Teoretický podklad

  • Original language description

    Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.

  • Czech name

    Teoretický podklad

  • Czech description

    Výzkum prezentovaný v tomto dokumentu se zaměřuje na prozkoumání chování spotřebitelů v oblasti plýtvání potravinami v domácnostech. Studie zkoumá různé faktory ovlivňující množství plýtvání potravin, včetně socioekonomických charakteristik, subjektivních postojů spotřebitelů, a praktik spojených s nakládáním s potravinami. Prostřednictvím analýzy determinant plýtvání potravinami v domácnostech, výzkum odhaluje klíčové oblasti pro intervence zaměřené na snížení tohoto jevu. Důraz je kladen na význam feedbackových strategií a normativních intervencí jako efektivních nástrojů pro podporu udržitelného chování spotřebitelů a snižování plýtvání potravinami.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/SS06010276" target="_blank" >SS06010276: Determination of the volume of food waste produced by households and selected types of contributory organizations in the capital city of Prague in the context of the usefulness of this data for reporting and reducing food waste</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů