Senzoric evaluation of goat and cow milk using a category scale.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002602" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002602 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení kravského a kozího mléka s využitím kategorové stupnice.
Original language description
Senzorické hodnocení kozího a kravského mléka s využitím kategorových stupnic bylo prováděno dvěmi skupinami hodnotitelů. Jedna skupina hodnotitelů byla složena z krátce zaškolených hodnotitelů (n = 134) a druhá z odborných hodnotitelů (n = 5). Kozí mléko pocházelo od koz plemene Bílá krátkosrstá koza, kravské od dojnic plemene Český strakatý skot, přičemž vzorky mléka pro následné hodnocení pocházely z farem, jež jsou pod pravidelnou veterinární, respektive hygienickou kontrolou. V rámci senzorického hodnocení byly hodnoceny následující ukazatelé: barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem. Vlastní senzorické hodnocení bylo prováděno v podmínkách odpovídajících ČSN ISO 8589. Ze senzorického hodnocení kravského mléka odbornou komisí především vyplývá, že její hodnocení bylo u všech ukazatelů shodné. Naproti tomu, v případě krátce zaškolených hodnotitelů nebylo ani u jednoho ukazatele zaznamenáno shodné hodnocení všech členů této komise, přičemž nadpoloviční většina z nich se shodla
Czech name
Senzorické hodnocení kravského a kozího mléka s využitím kategorové stupnice.
Czech description
Senzorické hodnocení kozího a kravského mléka s využitím kategorových stupnic bylo prováděno dvěmi skupinami hodnotitelů. Jedna skupina hodnotitelů byla složena z krátce zaškolených hodnotitelů (n = 134) a druhá z odborných hodnotitelů (n = 5). Kozí mléko pocházelo od koz plemene Bílá krátkosrstá koza, kravské od dojnic plemene Český strakatý skot, přičemž vzorky mléka pro následné hodnocení pocházely z farem, jež jsou pod pravidelnou veterinární, respektive hygienickou kontrolou. V rámci senzorického hodnocení byly hodnoceny následující ukazatelé: barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem. Vlastní senzorické hodnocení bylo prováděno v podmínkách odpovídajících ČSN ISO 8589. Ze senzorického hodnocení kravského mléka odbornou komisí především vyplývá, že její hodnocení bylo u všech ukazatelů shodné. Naproti tomu, v případě krátce zaškolených hodnotitelů nebylo ani u jednoho ukazatele zaznamenáno shodné hodnocení všech členů této komise, přičemž nadpoloviční většina z nich se shodla
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Book of Abstracts of the 55rd Annual Meeting of the European Association for Animal Production
ISSN
1382-6077
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
NL - THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS
Number of pages
9
Pages from-to
251-259
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—