All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Senzoric evaluation of goat and cow milk using a category scale.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002602" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002602 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení kravského a kozího mléka s využitím kategorové stupnice.

  • Original language description

    Senzorické hodnocení kozího a kravského mléka s využitím kategorových stupnic bylo prováděno dvěmi skupinami hodnotitelů. Jedna skupina hodnotitelů byla složena z krátce zaškolených hodnotitelů (n = 134) a druhá z odborných hodnotitelů (n = 5). Kozí mléko pocházelo od koz plemene Bílá krátkosrstá koza, kravské od dojnic plemene Český strakatý skot, přičemž vzorky mléka pro následné hodnocení pocházely z farem, jež jsou pod pravidelnou veterinární, respektive hygienickou kontrolou. V rámci senzorického hodnocení byly hodnoceny následující ukazatelé: barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem. Vlastní senzorické hodnocení bylo prováděno v podmínkách odpovídajících ČSN ISO 8589. Ze senzorického hodnocení kravského mléka odbornou komisí především vyplývá, že její hodnocení bylo u všech ukazatelů shodné. Naproti tomu, v případě krátce zaškolených hodnotitelů nebylo ani u jednoho ukazatele zaznamenáno shodné hodnocení všech členů této komise, přičemž nadpoloviční většina z nich se shodla

  • Czech name

    Senzorické hodnocení kravského a kozího mléka s využitím kategorové stupnice.

  • Czech description

    Senzorické hodnocení kozího a kravského mléka s využitím kategorových stupnic bylo prováděno dvěmi skupinami hodnotitelů. Jedna skupina hodnotitelů byla složena z krátce zaškolených hodnotitelů (n = 134) a druhá z odborných hodnotitelů (n = 5). Kozí mléko pocházelo od koz plemene Bílá krátkosrstá koza, kravské od dojnic plemene Český strakatý skot, přičemž vzorky mléka pro následné hodnocení pocházely z farem, jež jsou pod pravidelnou veterinární, respektive hygienickou kontrolou. V rámci senzorického hodnocení byly hodnoceny následující ukazatelé: barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem. Vlastní senzorické hodnocení bylo prováděno v podmínkách odpovídajících ČSN ISO 8589. Ze senzorického hodnocení kravského mléka odbornou komisí především vyplývá, že její hodnocení bylo u všech ukazatelů shodné. Naproti tomu, v případě krátce zaškolených hodnotitelů nebylo ani u jednoho ukazatele zaznamenáno shodné hodnocení všech členů této komise, přičemž nadpoloviční většina z nich se shodla

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Book of Abstracts of the 55rd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISSN

    1382-6077

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    NL - THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    251-259

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database