All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Innovation of subject Genetics for Bc. specialisation Technology of Food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00008235" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00008235 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Innovation of subject Genetics for Bc. specialisation Technology of Food

  • Original language description

    At Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno, in a new opened Bc. specialisation "Production and Distribution of the Food", there is not any subject with genetics orientation yet. There is the subject "Genetics of the Agriculture product" offered in present Bc. and in ending Mgr. specialisation "Technology of the Food", only. Owing to the fact that genetics is mingled with the food industry everywhere, for our students of food specialisations it is necessary to have the basic knowledge. Therefore our aim is to make the innovative genetic subject that would be directed on the application of the genetics to the food industry for Bc. specialisation. This subject is prepared like that it could be integrated for the reaccreditation of food specialisation as a obligatory facultative subject in the year 2006. It will be offered to about 130 students of food study specialisation on the Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno.

  • Czech name

    Inovace předmětu Genetika pro Bc. obor Technologie potravin

  • Czech description

    Na MZLU v Brně není v nově otevřeném Bc. oboru Výroba a distribuce potravin nabízen žádný genetický předmět. V probíhajícím Bc. oboru a u končícího Mgr. oboru Technologie potravin je nabízen předmět Genetika zemědělských produktů. Vzhledem k tomu, že segenetika prolíná potravinářským průmyslem doslova na každém kroku, neobejdou se dnes absolventi potravinářských oborů bez jejich alespoň základních znalostí. Proto je naším cílem připravit pro Bc. obory inovovaný předmět z genetiky, který by byl zaměřenna aplikaci genetiky v potravinářství. Tento předmět je připravován tak, aby mohl být zařazen pro reakreditaci potravinářských studijních oborů v roce 2006 jako povinně volitelný. Bude vypisován pro cca 130 studentů potravinářského studijního programu naagronomické fakultě MZLU v Brně. Tento projekt vzniká díky podpoře MŠMT -- FRVŠ č. 2927/2005.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GD523%2F03%2FH076" target="_blank" >GD523/03/H076: Enhancing of Methodological Level and Theoretical Education of Students of the Ph. D. Program 4103V - Animal Husbandry - a Perspective Field General Animal Husb</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VI. mezinárodní konference doktorandů a pregrad. studentů "Genetika a šlechtění zvířat"; CD-ROM

  • ISBN

    80-7157-858-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    127-128

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Přerov

  • Event date

    May 19, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article