Innovation of subject Genetics for Bc. specialisation Technology of Food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00008235" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00008235 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Innovation of subject Genetics for Bc. specialisation Technology of Food
Original language description
At Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno, in a new opened Bc. specialisation "Production and Distribution of the Food", there is not any subject with genetics orientation yet. There is the subject "Genetics of the Agriculture product" offered in present Bc. and in ending Mgr. specialisation "Technology of the Food", only. Owing to the fact that genetics is mingled with the food industry everywhere, for our students of food specialisations it is necessary to have the basic knowledge. Therefore our aim is to make the innovative genetic subject that would be directed on the application of the genetics to the food industry for Bc. specialisation. This subject is prepared like that it could be integrated for the reaccreditation of food specialisation as a obligatory facultative subject in the year 2006. It will be offered to about 130 students of food study specialisation on the Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno.
Czech name
Inovace předmětu Genetika pro Bc. obor Technologie potravin
Czech description
Na MZLU v Brně není v nově otevřeném Bc. oboru Výroba a distribuce potravin nabízen žádný genetický předmět. V probíhajícím Bc. oboru a u končícího Mgr. oboru Technologie potravin je nabízen předmět Genetika zemědělských produktů. Vzhledem k tomu, že segenetika prolíná potravinářským průmyslem doslova na každém kroku, neobejdou se dnes absolventi potravinářských oborů bez jejich alespoň základních znalostí. Proto je naším cílem připravit pro Bc. obory inovovaný předmět z genetiky, který by byl zaměřenna aplikaci genetiky v potravinářství. Tento předmět je připravován tak, aby mohl být zařazen pro reakreditaci potravinářských studijních oborů v roce 2006 jako povinně volitelný. Bude vypisován pro cca 130 studentů potravinářského studijního programu naagronomické fakultě MZLU v Brně. Tento projekt vzniká díky podpoře MŠMT -- FRVŠ č. 2927/2005.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GD523%2F03%2FH076" target="_blank" >GD523/03/H076: Enhancing of Methodological Level and Theoretical Education of Students of the Ph. D. Program 4103V - Animal Husbandry - a Perspective Field General Animal Husb</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VI. mezinárodní konference doktorandů a pregrad. studentů "Genetika a šlechtění zvířat"; CD-ROM
ISBN
80-7157-858-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
127-128
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Přerov
Event date
May 19, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—