All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality characteristics of pork in Pietrain pigs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056627" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056627 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Znaky jakosti vepřového masa u plemene Pietrain

  • Original language description

    Cílem práce bylo zhodnotit kvalitu masa od prasat plemene Pietrain. Okolnosti PSE a DFD masa jsou závažnými příčinami pro nízkou kvalitu masa. U poražených prasat plemene Pietrain byla hodnocena jakost masa pomocí škály analytických metod. Pomocí různýchpřístrojů a metod se měřilo pH (1 hodinu a 24 hodin post mortem), elektrická vodivost (1 hodinu a 24 hodin post mortem), redox potenciál, remise, ztráta šťávy, obsah myoglobinu a tuku, dále se maso hodnotilo vizuálně pomocí 5-bodového etalonu.

  • Czech name

    Znaky jakosti vepřového masa u plemene Pietrain

  • Czech description

    Cílem práce bylo zhodnotit kvalitu masa od prasat plemene Pietrain. Okolnosti PSE a DFD masa jsou závažnými příčinami pro nízkou kvalitu masa. U poražených prasat plemene Pietrain byla hodnocena jakost masa pomocí škály analytických metod. Pomocí různýchpřístrojů a metod se měřilo pH (1 hodinu a 24 hodin post mortem), elektrická vodivost (1 hodinu a 24 hodin post mortem), redox potenciál, remise, ztráta šťávy, obsah myoglobinu a tuku, dále se maso hodnotilo vizuálně pomocí 5-bodového etalonu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-839-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    13-13

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article