On the viscoelastic behaviour of beef meat under compression loading
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00085132" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00085132 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
On the viscoelastic behaviour of beef meat under compression loading
Original language description
A method for the characterising of the behaviour of the beef meat compressive loading was investigated. Both compressive and relaxation tests have been used. Results of the relaxation tests have shown that the boiled beef can be described in terms of theMaxwell model of the strain behaviour. Parameters of this model are depend on the values of the loading force.
Czech name
O viskoelastických vlastnostech hovězího masa při tlakovém zatěžování
Czech description
Práce obsahuje výsledky zatěžování vzorků vařeného hovězího masa v tlaku. Experimenty byly provedeny při rychlosti upínací hlavy 20mm/min. Výsledky byly interpretovány závislostíé napětí - deformace a napětí - skutečná deformace. Výsledky testů ukazují,že pro jednotlivé hodnoty aplikovaného napětí je možno použít modelu Maxwellova tělesa.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
53
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
7-13
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—