Myopatical changes of pectoralis muscle in slaughter chickens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00087597" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00087597 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat
Original language description
Myopatie prsní svaloviny se vyskytují zejména u rychle rostoucích výkrmových kuřat. Byly sledovány hodnoty pH a elektrické vodivosti u porážených kuřat ve 30-minutových intervalech od času 60 minut po porážce. Myopatická kuřata vykazují zcela zřejmou odchylku ve zbarvení svaloviny a jsou vyřazována při veterinární prohlídce. Z výsledků měření je zřejmé nižší tempo poklesu pH u myopatických kuřat oproti pH prsní svaloviny zdravých kuřat. Průměrná hodnota u prsní svaloviny zdravých kuřat pH60 činila 6,31a konečná hodnota pH210 byla 5,67. Průměrná hodnota u prsní svaloviny myopatických kuřat pH60 činila 6,46 a konečná hodnota pH210 byla 6,22. Nedostatečný pokles pH má důsledky ve snížené údržnosti a odlišnosti technologických vlastností masa. Elektrickávodivost rostla podobným tempem u zdravých i myopatických kuřat, ale počáteční hodnoty byly vyšší u myopatických kuřat; EV60 dosáhla u zdravých 2,72 (mS.cm-1) a u myopatických 3,13 0,06 (mS.cm-1). Hodnoty EV jsou vyšší u myopatických kuřa
Czech name
Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat
Czech description
Myopatie prsní svaloviny se vyskytují zejména u rychle rostoucích výkrmových kuřat. Byly sledovány hodnoty pH a elektrické vodivosti u porážených kuřat ve 30-minutových intervalech od času 60 minut po porážce. Myopatická kuřata vykazují zcela zřejmou odchylku ve zbarvení svaloviny a jsou vyřazována při veterinární prohlídce. Z výsledků měření je zřejmé nižší tempo poklesu pH u myopatických kuřat oproti pH prsní svaloviny zdravých kuřat. Průměrná hodnota u prsní svaloviny zdravých kuřat pH60 činila 6,31a konečná hodnota pH210 byla 5,67. Průměrná hodnota u prsní svaloviny myopatických kuřat pH60 činila 6,46 a konečná hodnota pH210 byla 6,22. Nedostatečný pokles pH má důsledky ve snížené údržnosti a odlišnosti technologických vlastností masa. Elektrickávodivost rostla podobným tempem u zdravých i myopatických kuřat, ale počáteční hodnoty byly vyšší u myopatických kuřat; EV60 dosáhla u zdravých 2,72 (mS.cm-1) a u myopatických 3,13 0,06 (mS.cm-1). Hodnoty EV jsou vyšší u myopatických kuřa
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-930-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
32-32
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
MZLU v Brně
Event date
Mar 8, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—