All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Myopatical changes of pectoralis muscle in slaughter chickens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00087597" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00087597 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat

  • Original language description

    Myopatie prsní svaloviny se vyskytují zejména u rychle rostoucích výkrmových kuřat. Byly sledovány hodnoty pH a elektrické vodivosti u porážených kuřat ve 30-minutových intervalech od času 60 minut po porážce. Myopatická kuřata vykazují zcela zřejmou odchylku ve zbarvení svaloviny a jsou vyřazována při veterinární prohlídce. Z výsledků měření je zřejmé nižší tempo poklesu pH u myopatických kuřat oproti pH prsní svaloviny zdravých kuřat. Průměrná hodnota u prsní svaloviny zdravých kuřat pH60 činila 6,31a konečná hodnota pH210 byla 5,67. Průměrná hodnota u prsní svaloviny myopatických kuřat pH60 činila 6,46 a konečná hodnota pH210 byla 6,22. Nedostatečný pokles pH má důsledky ve snížené údržnosti a odlišnosti technologických vlastností masa. Elektrickávodivost rostla podobným tempem u zdravých i myopatických kuřat, ale počáteční hodnoty byly vyšší u myopatických kuřat; EV60 dosáhla u zdravých 2,72 (mS.cm-1) a u myopatických 3,13 0,06 (mS.cm-1). Hodnoty EV jsou vyšší u myopatických kuřa

  • Czech name

    Myopatické změny prsní svaloviny u jatečných kuřat

  • Czech description

    Myopatie prsní svaloviny se vyskytují zejména u rychle rostoucích výkrmových kuřat. Byly sledovány hodnoty pH a elektrické vodivosti u porážených kuřat ve 30-minutových intervalech od času 60 minut po porážce. Myopatická kuřata vykazují zcela zřejmou odchylku ve zbarvení svaloviny a jsou vyřazována při veterinární prohlídce. Z výsledků měření je zřejmé nižší tempo poklesu pH u myopatických kuřat oproti pH prsní svaloviny zdravých kuřat. Průměrná hodnota u prsní svaloviny zdravých kuřat pH60 činila 6,31a konečná hodnota pH210 byla 5,67. Průměrná hodnota u prsní svaloviny myopatických kuřat pH60 činila 6,46 a konečná hodnota pH210 byla 6,22. Nedostatečný pokles pH má důsledky ve snížené údržnosti a odlišnosti technologických vlastností masa. Elektrickávodivost rostla podobným tempem u zdravých i myopatických kuřat, ale počáteční hodnoty byly vyšší u myopatických kuřat; EV60 dosáhla u zdravých 2,72 (mS.cm-1) a u myopatických 3,13 0,06 (mS.cm-1). Hodnoty EV jsou vyšší u myopatických kuřa

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-930-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    32-32

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 8, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article