All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Myopathy of slaughter chickens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00099133" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00099133 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Myopatie jatečných kuřat

  • Original language description

    Intenzivní způsoby produkce jatečných kuřat způsobují u některých jedinců odlišný průběh biochemických postmortálních změn v jejich svalovině. Ty následně ovlivňují senzorické vlastnosti kuřecího masa. V malém rozsahu se vyskytuje tzv. myopatie kuřecí prsní svaloviny. Projevuje se abnormálně tmavým zbarvením prsního svalu. Myopatická kuřata jsou veterinárním dozorem konfiskována pro senzoricky nepřijatelnou tmavou barvu masa. Tmavost barvy je hodnocena subjektivně adspekcí. Je snaha najít objektivní parametr pro posuzování této smyslové odchylky v barvě kuřecího masa. V tříletém období byl na velkokapacitních drůbežích jatkách hodnocen výskyt myopatických kuřat a z jednotlivých dodávek kuřat byla z linky odebírána kuřata zcela kvalitní a kuřata markantně myopatická. U jednotlivých kuřat byly v půlhodinových intervalech v období 60 až 330 minut post mortem měřeny hodnoty pH a hodnoty elektrické vodivosti v prsní svalovině. Na porážce bylo každoročně zpracováno přibližně 9 miliónů kuřat

  • Czech name

    Myopatie jatečných kuřat

  • Czech description

    Intenzivní způsoby produkce jatečných kuřat způsobují u některých jedinců odlišný průběh biochemických postmortálních změn v jejich svalovině. Ty následně ovlivňují senzorické vlastnosti kuřecího masa. V malém rozsahu se vyskytuje tzv. myopatie kuřecí prsní svaloviny. Projevuje se abnormálně tmavým zbarvením prsního svalu. Myopatická kuřata jsou veterinárním dozorem konfiskována pro senzoricky nepřijatelnou tmavou barvu masa. Tmavost barvy je hodnocena subjektivně adspekcí. Je snaha najít objektivní parametr pro posuzování této smyslové odchylky v barvě kuřecího masa. V tříletém období byl na velkokapacitních drůbežích jatkách hodnocen výskyt myopatických kuřat a z jednotlivých dodávek kuřat byla z linky odebírána kuřata zcela kvalitní a kuřata markantně myopatická. U jednotlivých kuřat byly v půlhodinových intervalech v období 60 až 330 minut post mortem měřeny hodnoty pH a hodnoty elektrické vodivosti v prsní svalovině. Na porážce bylo každoročně zpracováno přibližně 9 miliónů kuřat

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    54

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    49-56

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database