All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Some correlations between parameters of winter wheat technological quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00092476" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00092476 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Some correlations between parameters of winter wheat technological quality

  • Original language description

    The results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was studied the grain yield and parameters of technological quality. Varieties of wheat come from four different localities of the Czech Republic. The bestgrain yield were in 2001 (average of sites 8.84 t/ha) and variety Semper, worst quality, had the highest grain yield of 9.17 t/ha, the least grain yield had Sulamit, best quality (7.94 t/ha). The negative correlation was of grain yield and grain volumemass (P < 0.05), Zeleny test and protein content taken as a whole for three years (P < 0.01). The correlation of loaf volume, which is the traits of baking quality and Zeleny test, protein content, dough stability and flour water absorption was positive(P < 0.01).

  • Czech name

    Některé korelace mezi kritérii technologické jakosti pšenice

  • Czech description

    U šesti odrůd ozimé pšenice v průběhu tří let (1999 až 2001) byl sledován výnos zrna a kritéria technologické jakosti. Pšenice byla pěstována na čtyřech stanovištích. Nejvyšší výnosy dosáhly odrůdy v roce 2001, průměr stanovišť byl 8,84 t/ha. Za celé sledované období měla nejvyšší výnos odrůda Semper s nejnižší pekařskou jakostí (průměr 9,17 t/ha) a nejnižší výnos odrůda Sulamit s nejlepší pekařskou jakostí (průměr 7,94 t/ha). V souhrnu tří let byl zjištěn negativní korelační vztah mezi výnosem zrna a objemovou hmotností (P < 0,05), Zeleny testem i obsahem bílkovin (P < 0,01). Korelační vztah mezi měrným objemem pečiva a Zeleny testem, obsahem bílkovin, stabilitou těsta a vazností mouky byl pozitivní (P < 0,01).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LIV

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    23-30

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database