All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056697" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056697 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain

  • Original language description

    Results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was investigated the effect of sites and years on the final grain yield and technological quality showed statistically highly significant effect of sites on grain yield and these parameter of quality: test weight, wet gluten content, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, falling number and flour water absoption capacity. The best site was sugar beet-growing production area Žatec.The most accetable weather conditions, from three years were proved in the year 2000. The effect of the variety was highly significant on grain yield and these parameter of quality: test weight, thousand grain weight, ash content, perecentage of complete grains, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, dough stability, softening degree after 12 minutes, flour water absoption capacity and baking test.

  • Czech name

    Vliv stanoviště a ročníku na technologickou jakost ozimé pšenice

  • Czech description

    Výsledky tříletých pokusů (1999 až 2001) s šesti odrůdami ozimé pšenice, u kterých byl sledován vliv stanoviště a ročníku na výsledný výnos zrna a technologickou jakost, prokázaly statisticky vysoce významný vliv stanoviště na výnos a tyto jakostní znaky: objemovou hmotnost, obsah lepku, SDS-test, Zeleny-test, obsah bílkovin, číslo poklesu a vaznost mouky. Jako nejpříznivější podle jakosti se projevila stanice Žatec v řepařské výrobní oblasti. Nejpříznivější povětrnostní podmínky byly zaznamenány v roce2000.. Rozdílnost odrůd se projevila vysoce významně u výnosu a objemové hmotnosti, hmotnosti tisíce zrn, obsahu popela, podílu plných zrn, SDS- testu, Zeleny testu, obsahu bílkovin, stability těsta, stupně změknutí, vaznosti mouky a měrného objemu pečiva.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    101-109

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database