All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Radionuclide Concentrations in Food and the Environment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00102201" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00102201 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Radionuclide Concentrations in Food and the Environment

  • Original language description

    This new publication on Radionuclides Concentrations in Foods and Environment addresses the key aspects of important and complex interdisciplinary issues concerning the relationship between natural and man-made sources of environmental radioactivity andthe subsequent radionuclide concentrations in foods on an academic research level. The most important data and present knowledge on the content of radionuclides in all the principal environmental components, which are related to food production (atmospheric, aquatic and soil environments), and in foodstuffs and food raw material are included. The book brings retrospective and mostly recent and/or prospective information on: the radionuclide sources; transport of radionuclides through the ecosystems including predictive modelling of the processes; the principles and techniques used to analyse and to detect radioactive nuclides; regulations (based on the concept of dose limitation to the public) for control of radioactivity in food and th

  • Czech name

    Koncentrace radionuklidů v potravinách a životním prostředí

  • Czech description

    Publikace zaměřená na klíčové oblasti související se zdroji přírodních a umělých radionuklidů a jejich výskytem v potravinách a potravinových zdrojích. Jsou shrnuta nejdůležitější data o obsahu radionuklidů ve všech složkách životního prostředí, které mají vztah k výrobě potravin (v atmosféře, vodních ekosystémech a půdním prostředí) v potravinách a potravinových surovinách. Kniha přináší retrospektivní i aktuální informace o zdrojích radionuklidů, o transportu radionuklidů v ekosystémech včetně principů modelování těchto procesů, charakterizuje principy a techniky užívané pro detekci a analýzu radionuklidů, informuje o pravidlech (legislativě) kontroly radioaktivity v potravinách a přírodním prostředí a dále o vlivu radioaktivity na rostliny a živočichy, o bezpečnosti a radiační ochraně při manipulaci s kontaminovanými potravinami, a v neposlední řadě o nebezpečí zneužití jaderných a radiaktivních materiálů v teroristické činnosti. Z důvodu většinou malé torerance konzumentů je zahrnu

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    DL - Nuclear waste, radioactive pollution and control

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    0-8493-3594-9

  • Number of pages

    458

  • Publisher name

    CRC Press, Taylor & Francis Group

  • Place of publication

    Boca Raton - London - New York

  • UT code for WoS book