Radionuclide Concentrations in Food and the Environment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00102201" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00102201 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Radionuclide Concentrations in Food and the Environment
Original language description
This new publication on Radionuclides Concentrations in Foods and Environment addresses the key aspects of important and complex interdisciplinary issues concerning the relationship between natural and man-made sources of environmental radioactivity andthe subsequent radionuclide concentrations in foods on an academic research level. The most important data and present knowledge on the content of radionuclides in all the principal environmental components, which are related to food production (atmospheric, aquatic and soil environments), and in foodstuffs and food raw material are included. The book brings retrospective and mostly recent and/or prospective information on: the radionuclide sources; transport of radionuclides through the ecosystems including predictive modelling of the processes; the principles and techniques used to analyse and to detect radioactive nuclides; regulations (based on the concept of dose limitation to the public) for control of radioactivity in food and th
Czech name
Koncentrace radionuklidů v potravinách a životním prostředí
Czech description
Publikace zaměřená na klíčové oblasti související se zdroji přírodních a umělých radionuklidů a jejich výskytem v potravinách a potravinových zdrojích. Jsou shrnuta nejdůležitější data o obsahu radionuklidů ve všech složkách životního prostředí, které mají vztah k výrobě potravin (v atmosféře, vodních ekosystémech a půdním prostředí) v potravinách a potravinových surovinách. Kniha přináší retrospektivní i aktuální informace o zdrojích radionuklidů, o transportu radionuklidů v ekosystémech včetně principů modelování těchto procesů, charakterizuje principy a techniky užívané pro detekci a analýzu radionuklidů, informuje o pravidlech (legislativě) kontroly radioaktivity v potravinách a přírodním prostředí a dále o vlivu radioaktivity na rostliny a živočichy, o bezpečnosti a radiační ochraně při manipulaci s kontaminovanými potravinami, a v neposlední řadě o nebezpečí zneužití jaderných a radiaktivních materiálů v teroristické činnosti. Z důvodu většinou malé torerance konzumentů je zahrnu
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
DL - Nuclear waste, radioactive pollution and control
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
0-8493-3594-9
Number of pages
458
Publisher name
CRC Press, Taylor & Francis Group
Place of publication
Boca Raton - London - New York
UT code for WoS book
—