Identification and typization of bacteria of the genus Enterococcus supposed to be used for the production of functional foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00108447" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00108447 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Identifikace a charakterizace bakterií rodu Enterococcus určených pro výrobu funkčních potravin
Original language description
Cílem této práce byla rodová a druhová identifikace dvanácti probiotických kmenů rodu Enterococcus ze Sbírky čistých mlékařských kultur Laktoflora (CCDM, Milcom Praha, Česká republika). K identifikaci byla použita polymerázová řetězová reakce (DUTKA-MALEN a kol, 1995). Všechny analyzované kmeny byly zařazeny do rodu Enterococcus a druhu E. faecium. U všech kmenů byly prokázány některé probiotické vlastnosti a mohly by být použity pro výrobu funkčních potravin. Vzhledem ke skutečnosti, že byly některé kmeny E. faecium ve fermentovaných potravinách popsány jako producenti biogenních aminů, byly kmeny analyzované v této práci prověřeny na přítomnost či nepřítomnost genů pro tyrosindekarboxylázu a histidindekarboxylázu. Pro skríning byla použita PCR popsaná COTONEM a kol., 2004. Přítomnost genu pro histidindekarboxylázu nebyla potvrzena v žádném z analyzovaných kmenů E. faecium, přítomnost genu pro tyrosindekarboxylázu byla potvrzena u všech kmenů podrobených skríningu. Při aplikaci testov
Czech name
Identifikace a charakterizace bakterií rodu Enterococcus určených pro výrobu funkčních potravin
Czech description
Cílem této práce byla rodová a druhová identifikace dvanácti probiotických kmenů rodu Enterococcus ze Sbírky čistých mlékařských kultur Laktoflora (CCDM, Milcom Praha, Česká republika). K identifikaci byla použita polymerázová řetězová reakce (DUTKA-MALEN a kol, 1995). Všechny analyzované kmeny byly zařazeny do rodu Enterococcus a druhu E. faecium. U všech kmenů byly prokázány některé probiotické vlastnosti a mohly by být použity pro výrobu funkčních potravin. Vzhledem ke skutečnosti, že byly některé kmeny E. faecium ve fermentovaných potravinách popsány jako producenti biogenních aminů, byly kmeny analyzované v této práci prověřeny na přítomnost či nepřítomnost genů pro tyrosindekarboxylázu a histidindekarboxylázu. Pro skríning byla použita PCR popsaná COTONEM a kol., 2004. Přítomnost genu pro histidindekarboxylázu nebyla potvrzena v žádném z analyzovaných kmenů E. faecium, přítomnost genu pro tyrosindekarboxylázu byla potvrzena u všech kmenů podrobených skríningu. Při aplikaci testov
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
JU - Aeronautics, aerodynamics, aeroplanes
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LV
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
9-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—