All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification and typization of bacteria of the genus Enterococcus supposed to be used for the production of functional foods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00108447" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00108447 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Identifikace a charakterizace bakterií rodu Enterococcus určených pro výrobu funkčních potravin

  • Original language description

    Cílem této práce byla rodová a druhová identifikace dvanácti probiotických kmenů rodu Enterococcus ze Sbírky čistých mlékařských kultur Laktoflora (CCDM, Milcom Praha, Česká republika). K identifikaci byla použita polymerázová řetězová reakce (DUTKA-MALEN a kol, 1995). Všechny analyzované kmeny byly zařazeny do rodu Enterococcus a druhu E. faecium. U všech kmenů byly prokázány některé probiotické vlastnosti a mohly by být použity pro výrobu funkčních potravin. Vzhledem ke skutečnosti, že byly některé kmeny E. faecium ve fermentovaných potravinách popsány jako producenti biogenních aminů, byly kmeny analyzované v této práci prověřeny na přítomnost či nepřítomnost genů pro tyrosindekarboxylázu a histidindekarboxylázu. Pro skríning byla použita PCR popsaná COTONEM a kol., 2004. Přítomnost genu pro histidindekarboxylázu nebyla potvrzena v žádném z analyzovaných kmenů E. faecium, přítomnost genu pro tyrosindekarboxylázu byla potvrzena u všech kmenů podrobených skríningu. Při aplikaci testov

  • Czech name

    Identifikace a charakterizace bakterií rodu Enterococcus určených pro výrobu funkčních potravin

  • Czech description

    Cílem této práce byla rodová a druhová identifikace dvanácti probiotických kmenů rodu Enterococcus ze Sbírky čistých mlékařských kultur Laktoflora (CCDM, Milcom Praha, Česká republika). K identifikaci byla použita polymerázová řetězová reakce (DUTKA-MALEN a kol, 1995). Všechny analyzované kmeny byly zařazeny do rodu Enterococcus a druhu E. faecium. U všech kmenů byly prokázány některé probiotické vlastnosti a mohly by být použity pro výrobu funkčních potravin. Vzhledem ke skutečnosti, že byly některé kmeny E. faecium ve fermentovaných potravinách popsány jako producenti biogenních aminů, byly kmeny analyzované v této práci prověřeny na přítomnost či nepřítomnost genů pro tyrosindekarboxylázu a histidindekarboxylázu. Pro skríning byla použita PCR popsaná COTONEM a kol., 2004. Přítomnost genu pro histidindekarboxylázu nebyla potvrzena v žádném z analyzovaných kmenů E. faecium, přítomnost genu pro tyrosindekarboxylázu byla potvrzena u všech kmenů podrobených skríningu. Při aplikaci testov

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    JU - Aeronautics, aerodynamics, aeroplanes

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LV

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    9-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database