All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The evaluation of influence of morning and evening milking on the selected milk parametrs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114080" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114080 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení vlivu ranního a večerního nádoje na vybrané parametry kravského mléka

  • Original language description

    S cílem zhodnotit vliv ranního večerního dojení na vybrané mléčné parametry bylo analyzováno mléko z ranního a večerního dojení od krav holštýnského plemene skotu na první laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Stanovovali jsme nádoj (kg), produkci bílkovin (kg), produkci tuku (kg), obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), počet somatických buněk (tis./1 ml), , titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalitu sýřeniny. Zjistili jsme vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi ranním (15,7 kg) a večerním (13,8 kg) nádojem, ranní (0,51 kg) a večerní (0,45 kg) produkcí bílkovin a ranním (3,95 %) a večerním (4,41 %) obsahem tuku. Mezi ranními a večerními hodnotami u ostatních ukazatelů byly rozdíly statisticky neprůkazné.

  • Czech name

    Zhodnocení vlivu ranního a večerního nádoje na vybrané parametry kravského mléka

  • Czech description

    S cílem zhodnotit vliv ranního večerního dojení na vybrané mléčné parametry bylo analyzováno mléko z ranního a večerního dojení od krav holštýnského plemene skotu na první laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Stanovovali jsme nádoj (kg), produkci bílkovin (kg), produkci tuku (kg), obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), počet somatických buněk (tis./1 ml), , titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalitu sýřeniny. Zjistili jsme vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi ranním (15,7 kg) a večerním (13,8 kg) nádojem, ranní (0,51 kg) a večerní (0,45 kg) produkcí bílkovin a ranním (3,95 %) a večerním (4,41 %) obsahem tuku. Mezi ranními a večerními hodnotami u ostatních ukazatelů byly rozdíly statisticky neprůkazné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    II. vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účast'ou pri prílezitosti 1. ročníka Vel'trhu VEDA - VZDELÁVANIE - PRAX a Europskeho týždňa vedy

  • ISBN

    978-80-8069-959-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    145-148

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodarská univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article