EFFECT OF SULPHUR NUTRITION ON YIELD AND QUALITY OF MALTING BARLEY
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114776" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114776 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
Original language description
V letech 2005 a 2006 byl ve vegetačních nádobových pokusech sledován vliv hnojení sírou na výnos a kvalitu sladovnického ječmene. Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranu amonného (0,2 g S na nádobu),3. vyšší dávka síranu amonného (0,4 g S na nádobu), 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g S na nádobu), 5. vyšší dávka elementární (0,4 g S na nádobu). Během vegetace byla třikrát odebrána rostlinná hmota (v DC 12, 31 a 57) a na základě výsledků chemické analýzy byl posouzen výživný stav porostu. V obou letech byl hodnocen výnos zrna a slámy, obsah bílkovin a škrobu v zrnu, hmotnost tisíce zrn a podíl předního zrna, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Signifikantní rozdíl hodnot byl zjištěn pouze v roce 2005 u podílu předního zrna po aplikaci vyšší dávky síranové síry, kdy došlo ke snížení o 1,45 % oproti sírou nehnojené kontrole. Hnojení sírou významně zvýšilo obsah vodorozpustné síry v půdě po sklizni ječmene. Síra
Czech name
Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
Czech description
V letech 2005 a 2006 byl ve vegetačních nádobových pokusech sledován vliv hnojení sírou na výnos a kvalitu sladovnického ječmene. Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranu amonného (0,2 g S na nádobu),3. vyšší dávka síranu amonného (0,4 g S na nádobu), 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g S na nádobu), 5. vyšší dávka elementární (0,4 g S na nádobu). Během vegetace byla třikrát odebrána rostlinná hmota (v DC 12, 31 a 57) a na základě výsledků chemické analýzy byl posouzen výživný stav porostu. V obou letech byl hodnocen výnos zrna a slámy, obsah bílkovin a škrobu v zrnu, hmotnost tisíce zrn a podíl předního zrna, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Signifikantní rozdíl hodnot byl zjištěn pouze v roce 2005 u podílu předního zrna po aplikaci vyšší dávky síranové síry, kdy došlo ke snížení o 1,45 % oproti sírou nehnojené kontrole. Hnojení sírou významně zvýšilo obsah vodorozpustné síry v půdě po sklizni ječmene. Síra
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GD - Fertilization, irrigation, soil treatment
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet'07 Agro
ISBN
978-80-7375-119-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
21-21
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
MZLU v Brně
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—