Study of potential anti-biotic chatacteristics of herbs extracts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00116466" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00116466 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů
Original language description
Krmivářský průmysl je v současné době charakterizován zvýšeným tlakem na bezpečnost potravin. Jedním z dílčích opatření je například eliminace potenciálně nebezpečných krmných aditiv, které však významnou měrou přispívají k zvýšení užitkovosti a efektivnosti živočišné výroby. Mezi aktuální výzkumné úkoly v této oblasti tedy patří hledání náhradních zdrojů stimulátorů růstu. Zkušenosti z humánního lékařství nabízí znalosti mnoha pozitivních účinků vybraných bylin. Používání antibiotik bylo kritizováno vcelé Evropě kvůli zvýšenému riziku výskytu patogenů rezistentních k léčivům užívaných současně ve veterinární i humánní medicíně. S omezováním použití nebo s úplným zákazem zkrmování antibiotických přípravků musí být objevovány alternativní způsoby, jakzlepšit a ochránit zdravotní stav hospodářských zvířat. Tato potenciální aditiva by měla také zajistit optimální užitkovost a dostupnost živin v krmivu. Rosen (1996) zahrnuje tyto potenciální látky pod název pronutrienty a do této skupiny
Czech name
Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů
Czech description
Krmivářský průmysl je v současné době charakterizován zvýšeným tlakem na bezpečnost potravin. Jedním z dílčích opatření je například eliminace potenciálně nebezpečných krmných aditiv, které však významnou měrou přispívají k zvýšení užitkovosti a efektivnosti živočišné výroby. Mezi aktuální výzkumné úkoly v této oblasti tedy patří hledání náhradních zdrojů stimulátorů růstu. Zkušenosti z humánního lékařství nabízí znalosti mnoha pozitivních účinků vybraných bylin. Používání antibiotik bylo kritizováno vcelé Evropě kvůli zvýšenému riziku výskytu patogenů rezistentních k léčivům užívaných současně ve veterinární i humánní medicíně. S omezováním použití nebo s úplným zákazem zkrmování antibiotických přípravků musí být objevovány alternativní způsoby, jakzlepšit a ochránit zdravotní stav hospodářských zvířat. Tato potenciální aditiva by měla také zajistit optimální užitkovost a dostupnost živin v krmivu. Rosen (1996) zahrnuje tyto potenciální látky pod název pronutrienty a do této skupiny
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60118" target="_blank" >QG60118: Study of utilization possibilities of herbs products in animal nutrition.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference VII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 17, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—