Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117187 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line
Original language description
Pure pig breed used in hybridization in the Czech Republic was tested in our experiment - together 16 animals of Czech Large White - sire line. These traits were evaluated: an average of back fat thickness, a percentage of main meaty parts, a MLLT area,pH1, pH24 and a content of intramuscular fat. The average height of back fat thickness was determined on a level 18.0 mm, the average percentage of main meaty parts was 53.81%, an area of MLLT reached 4961 mm2 in average, an average value of pH1 was determined on a level 6.08 and pH24 on a level 5.80. An average percentage of intramuscular fat content was determined on a level 0.62%. Statistically conclusive higher (p<0.05)values in a content of intramuscular fat was reached by hogs (0.75%) in comparison with gilts (0.52%).
Czech name
Ukazatele jatečné kvality plemene bílé otcovské
Czech description
V naší studii jsme testovali 16 prasat čistokrevného plemene využívaného v hybridizačních programech v ČR - plemene bílé otcovské. Byly vyhodnoceny tyto ukazatelé: výška hřbetního tuku, procento hlavních masitých částí, plocha MLLT, pH1, pH24 a obsah intramuskulárního tuku. Průměrná výška hřbetního tuku byla 18.0 mm, procento hlavních masitých částí 53.81%, plocha MLLT dosáhla 4961 mm2, pH1 mělo průměrnou hodnotu 6.08 a pH24 5.80. Průměrné zjištěné procento obsahu intramuskulárního tuku bylo 0.62%. Statisticky průkazně vyšší (p<0.05) procento intramuskulárního tuku měli vepříci (0.75%) oproti prasničkám (0.52%).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
54-56
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—