All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of brewers' grains silage supplementation on the Rumen fermentation characteristics in cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131118" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131118 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The effect of brewers' grains silage supplementation on the Rumen fermentation characteristics in cows

  • Original language description

    The objective of the experiment was to study the effect of feeding ensilaged brewer's grains together with malt sprouts conserved by the chemical preservative on the level of rumen digestion in dairy cows. The silage of grains was stored in a PE bag andincluded in the TMR of cows. Experimental results and analyses showed that the process of fermentation and the quality of resulting silage were very good with the DM content being about 340 g/kg. Very high was also the stability of the resulting silage.Conclusions following from the commercial-scale trial conducted in the Podorlicko agricultural enterprise demonstrated that the silage of brewer's grains can be successfully fed to high-performance dairy cows as a substitute for qualitative proteins without any negative response to rumen fermentation. Daily records of milk production showed an average increase of productivity by 1.53 litres milk for the experimental period in cows of experimental group that were fed with TMR with the sil

  • Czech name

    Vliv přídavku siláže pivovarského mláta na ukazatele bachorové fermentace krav

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo studium vlivu zkrmování silážovaného pivovarského mláta společně s sladovým květem konzervovaného chemickým konzervačním přípravkem na úroveň bachorového trávení dojnic. Siláž mláta byla uskladněna v PE vaku a zařazena do TMR dojnic. Výsledky pokusu a rozborů ukázaly, že fermentační proces a kvalita výsledné siláže byla velmi dobrá; obsah DM byl cca 340 g/kg. Velmi vysoká byla i stabilita výsledné siláže. Z provozního pokusu, který proběhl v zemědělském podniku Podorlicko vyplynulo, žesiláž pivovarského mláta lze úspěšně zkrmovat vysokoužitkovým dojnicím náhradou za kvalitní bílkovinu bez negativní odezvu na bachorové trávení. Denním sledováním mléčné užitkovosti vykázalo průměrné zvýšení užitkovosti o 1.53 litrů mléka za sledované období u dojnic pokusné skupiny, které byly krmeny TMR se siláží z pivovarského mláta s přídavkem sladového květu. Z výsledků analýzy ukazatelů bachorové tekutiny byl zjištěn kladný vliv krmné dávky se siláží pivovarského mláta na celkový

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Value and usefull of industrial brewery by-products as protein for animal nutrition with protected of environment.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    HU - HUNGARY

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database