Influence of ripening of edam cheese to texture properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00136693" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00136693 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
Original language description
V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání.
Czech name
Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
Czech description
V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
56
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—