All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection and monitoring of probiotic microorganisms in fermented milk products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00139797" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00139797 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích

  • Original language description

    Probiotika jsou definována jako živé mikroorganismy přítomné v potravě, které po požití v určitém množství příznivě ovlivňují složení a rovnováhu střevní mikroflóry, a tak i zdraví člověka. V současné době se do popředí zájmu spotřebitelů dostávají probiotické potraviny, mezi nimiž dominují kysané mléčné výrobky s přídavkem probiotických bakterií. Jedná se především o bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterium. Pro dosažení příznivých účinků pro lidské zdraví je spotřebitelům doporučována denní konzumace alespoň 100 g mléčného výrobku s minimálním obsahem 10 miliónů (106) probiotických bakterií v 1 g nebo 1 ml výrobku. V této práci bylo analyzováno pět probiotických mléčných výrobků REVITAL ACTIVE s různými příchutěmi (přírodní, aloe vera, jahoda, malina a vanilka-meruňka), a to na kvalitativní a kvantitativní zasotupení probiotick'ých druhů L. rhamnosus, L. acidophilus a Bifidobacterium sp. Analýza byla prováděna po celou dobu minimální trvanlivosti mléčných výrobků (28 dní). V exp

  • Czech name

    Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích

  • Czech description

    Probiotika jsou definována jako živé mikroorganismy přítomné v potravě, které po požití v určitém množství příznivě ovlivňují složení a rovnováhu střevní mikroflóry, a tak i zdraví člověka. V současné době se do popředí zájmu spotřebitelů dostávají probiotické potraviny, mezi nimiž dominují kysané mléčné výrobky s přídavkem probiotických bakterií. Jedná se především o bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterium. Pro dosažení příznivých účinků pro lidské zdraví je spotřebitelům doporučována denní konzumace alespoň 100 g mléčného výrobku s minimálním obsahem 10 miliónů (106) probiotických bakterií v 1 g nebo 1 ml výrobku. V této práci bylo analyzováno pět probiotických mléčných výrobků REVITAL ACTIVE s různými příchutěmi (přírodní, aloe vera, jahoda, malina a vanilka-meruňka), a to na kvalitativní a kvantitativní zasotupení probiotick'ých druhů L. rhamnosus, L. acidophilus a Bifidobacterium sp. Analýza byla prováděna po celou dobu minimální trvanlivosti mléčných výrobků (28 dní). V exp

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JU - Aeronautics, aerodynamics, aeroplanes

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNET'2008 Agro. Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-239-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova Zemědělská a Lesnická Univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article