All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

TEMPERATURE AS A FACTOR INFLUENCING DYNAMIC VISCOSITY OF DARK BEER

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00136888" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00136888 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty na dynamickou viskozitu černého piva

  • Original language description

    Hodnocen a kvantifikován byl vliv teploty na dynamickou viskozitu černého piva. Dynamická viskozita byla sledována v širokém rozsahu teplot (2 -- 90 °C) a měřena digitálním rotačním viskozimetrem (s měřící geometrií soustředných válců). Viskozita se měnila od 1,01 do 3,91 mPas. Pomocí Arrheniova modelu byla experimentální data matematicky modelována a bylo dosaženo uspokojivé shody (R2 = 0,993). Popsán a hodnocen byl též vliv teplotního gradientu v prostoru mezi válci měřící komůrky.

  • Czech name

    Vliv teploty na dynamickou viskozitu černého piva

  • Czech description

    Hodnocen a kvantifikován byl vliv teploty na dynamickou viskozitu černého piva. Dynamická viskozita byla sledována v širokém rozsahu teplot (2 -- 90 °C) a měřena digitálním rotačním viskozimetrem (s měřící geometrií soustředných válců). Viskozita se měnila od 1,01 do 3,91 mPas. Pomocí Arrheniova modelu byla experimentální data matematicky modelována a bylo dosaženo uspokojivé shody (R2 = 0,993). Popsán a hodnocen byl též vliv teplotního gradientu v prostoru mezi válci měřící komůrky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Jakost a efektivnost produkce regionálních a malých pivovarů

  • ISBN

    978-80-7375-268-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article