All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Microflora raw goat's milk -- changes in counts significant groups microorganisms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00162240" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00162240 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/10:MDGOAT10

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikroflóra syrového kozího mléka - změny v počtech významných skupin mikroorganismů

  • Original language description

    Chov koz je rozšířen nejen v chudých oblastech světa, kde sehrává existenční úlohu, ale i v oblastech rozvinutých. Nedá se měřit jen ekonomickými kritérii, ale má kromě vlivu na výživu lidí také velký dopad na ekologii prostředí, sociální strukturu venkova, tvorbu krajiny a agroturistiku [6]. Pastevního chovu koz lze mimo jiné využít jako alternativy pro šetrné hospodaření v krajině s ohledem na měnící se klima. Kozí mléko se v základním složení podobá mléku kravskému, v průměru obsahuje okolo 12,6 % sušiny, 3,4 % bílkovin, 3,8 % tuku, 4,3 % laktosy a 0,8 % minerálních látek [6]. Kozí mléko se využívá k přímému konzumu nebo se z něj vyrábí mléčné výrobky. Důležitým kvalitativním faktorem kozího mléka, se kterým je při jeho využití nutno počítat, je i mikrobiální kontaminace. Cílem této práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů kontaminující syrové kozí mléko. Z výsledků analýz je patrné, že počty mikroorganismů ve vzorcích kozího mléka až na výjimky (CPM - v 9. měsíci, psychr

  • Czech name

    Mikroflóra syrového kozího mléka - změny v počtech významných skupin mikroorganismů

  • Czech description

    Chov koz je rozšířen nejen v chudých oblastech světa, kde sehrává existenční úlohu, ale i v oblastech rozvinutých. Nedá se měřit jen ekonomickými kritérii, ale má kromě vlivu na výživu lidí také velký dopad na ekologii prostředí, sociální strukturu venkova, tvorbu krajiny a agroturistiku [6]. Pastevního chovu koz lze mimo jiné využít jako alternativy pro šetrné hospodaření v krajině s ohledem na měnící se klima. Kozí mléko se v základním složení podobá mléku kravskému, v průměru obsahuje okolo 12,6 % sušiny, 3,4 % bílkovin, 3,8 % tuku, 4,3 % laktosy a 0,8 % minerálních látek [6]. Kozí mléko se využívá k přímému konzumu nebo se z něj vyrábí mléčné výrobky. Důležitým kvalitativním faktorem kozího mléka, se kterým je při jeho využití nutno počítat, je i mikrobiální kontaminace. Cílem této práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů kontaminující syrové kozí mléko. Z výsledků analýz je patrné, že počty mikroorganismů ve vzorcích kozího mléka až na výjimky (CPM - v 9. měsíci, psychr

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2010 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-760-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article