All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in microflora raw goat's milk during lactation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00157051" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00157051 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny mikroflóry syrového kozího mléka v průběhu laktace

  • Original language description

    Kozí mléko se v základním složení podobá mléku kravskému, v průměru obsahuje okolo 12,6 % sušiny, 3,4 % bílkovin, 3,8 % tuku, 4,3 % laktosy a 0,8 % minerálních látek (HERIAN, 2008). Kozí mléko se využívá k přímému konzumu nebo se z něj vyrábí mléčné výrobky. Důležitým kvalitativním faktorem kozího mléka, se kterým je při jeho využití nutno počítat, je i mikrobiální kontaminace. Ve vzorcích mléka za dvou faremních chovů byly plotnovou metodou stanovovány celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kysání, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní bakterie a enterokoky. V mléce z faremních chovů byly zjištěny tyto průměrné hodnoty -- celkový počet mikroorganismů 1,8 x 105 resp. 1,1 x 106 KTJ/ml, bakterie mléčného kysání 1,0 x 103 resp. 1,9 x 103 KTJ/ml, koliformní bakterie 2,3 x 103 resp. 2,9 x 102 KTJ/ml, psychrotrofní mikroorganismy1,5 x 104 resp. 6,0 x 105 KTJ/ml a enterokoky 3,1 x 103 resp. 6,0 x 102 KTJ/ml.

  • Czech name

    Změny mikroflóry syrového kozího mléka v průběhu laktace

  • Czech description

    Kozí mléko se v základním složení podobá mléku kravskému, v průměru obsahuje okolo 12,6 % sušiny, 3,4 % bílkovin, 3,8 % tuku, 4,3 % laktosy a 0,8 % minerálních látek (HERIAN, 2008). Kozí mléko se využívá k přímému konzumu nebo se z něj vyrábí mléčné výrobky. Důležitým kvalitativním faktorem kozího mléka, se kterým je při jeho využití nutno počítat, je i mikrobiální kontaminace. Ve vzorcích mléka za dvou faremních chovů byly plotnovou metodou stanovovány celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kysání, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní bakterie a enterokoky. V mléce z faremních chovů byly zjištěny tyto průměrné hodnoty -- celkový počet mikroorganismů 1,8 x 105 resp. 1,1 x 106 KTJ/ml, bakterie mléčného kysání 1,0 x 103 resp. 1,9 x 103 KTJ/ml, koliformní bakterie 2,3 x 103 resp. 2,9 x 102 KTJ/ml, psychrotrofní mikroorganismy1,5 x 104 resp. 6,0 x 105 KTJ/ml a enterokoky 3,1 x 103 resp. 6,0 x 102 KTJ/ml.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    119

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database