Raw milk or pasteurized milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168412" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168412 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mléko syrové nebo pasterované
Original language description
Mléko a mléčné výrobky mají řadu pozitiv ve výživě člověka. Syrové mléko je mléko od kravské, kozí či ovčí, které neprošlo předepsaným tepelným ošetřením mléka. Toto tepelné ošetření mléka má zajistit zdravotní nezávadnost mléka z hlediska možné alimentární nákazy. Syrové mléko může obsahovat nebezpečné mikroorganismy jako je Salmonella, E. coli, Campylobacter a Listeria.Konzumace syrového mléka a mléčných výrobků z něho tak může být velmi nebezpečná především pro těhotné ženy, děti, osoby vyššího věkua osoby se sníženou imunitou.
Czech name
Mléko syrové nebo pasterované
Czech description
Mléko a mléčné výrobky mají řadu pozitiv ve výživě člověka. Syrové mléko je mléko od kravské, kozí či ovčí, které neprošlo předepsaným tepelným ošetřením mléka. Toto tepelné ošetření mléka má zajistit zdravotní nezávadnost mléka z hlediska možné alimentární nákazy. Syrové mléko může obsahovat nebezpečné mikroorganismy jako je Salmonella, E. coli, Campylobacter a Listeria.Konzumace syrového mléka a mléčných výrobků z něho tak může být velmi nebezpečná především pro těhotné ženy, děti, osoby vyššího věkua osoby se sníženou imunitou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
66
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
30-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—