All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Raw milk or pasteurized milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168412" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168412 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mléko syrové nebo pasterované

  • Original language description

    Mléko a mléčné výrobky mají řadu pozitiv ve výživě člověka. Syrové mléko je mléko od kravské, kozí či ovčí, které neprošlo předepsaným tepelným ošetřením mléka. Toto tepelné ošetření mléka má zajistit zdravotní nezávadnost mléka z hlediska možné alimentární nákazy. Syrové mléko může obsahovat nebezpečné mikroorganismy jako je Salmonella, E. coli, Campylobacter a Listeria.Konzumace syrového mléka a mléčných výrobků z něho tak může být velmi nebezpečná především pro těhotné ženy, děti, osoby vyššího věkua osoby se sníženou imunitou.

  • Czech name

    Mléko syrové nebo pasterované

  • Czech description

    Mléko a mléčné výrobky mají řadu pozitiv ve výživě člověka. Syrové mléko je mléko od kravské, kozí či ovčí, které neprošlo předepsaným tepelným ošetřením mléka. Toto tepelné ošetření mléka má zajistit zdravotní nezávadnost mléka z hlediska možné alimentární nákazy. Syrové mléko může obsahovat nebezpečné mikroorganismy jako je Salmonella, E. coli, Campylobacter a Listeria.Konzumace syrového mléka a mléčných výrobků z něho tak může být velmi nebezpečná především pro těhotné ženy, děti, osoby vyššího věkua osoby se sníženou imunitou.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    66

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    30-34

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database