Potential health risks of consuming milk and milk products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883776" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883776 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků
Original language description
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (7 Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků) je zaměřena na rizika onemocnění z potravin, zejména z mléka a mléčných produktů. Pojednává o chorobách historicky významných (brucelóza, tuberkulóza), významných původcích onemocnění z mléka (např. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes aj.) a vzácných původcích (např. virus slintavky a kulhavky aj.).
Czech name
Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků
Czech description
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (7 Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků) je zaměřena na rizika onemocnění z potravin, zejména z mléka a mléčných produktů. Pojednává o chorobách historicky významných (brucelóza, tuberkulóza), významných původcích onemocnění z mléka (např. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes aj.) a vzácných původcích (např. virus slintavky a kulhavky aj.).
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Mléko: produkce a kvalita
ISBN
978-80-7394-383-7
Number of pages of the result
17
Pages from-to
204-220
Number of pages of the book
240
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS chapter
—