All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Potential health risks of consuming milk and milk products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883776" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883776 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků

  • Original language description

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (7 Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků) je zaměřena na rizika onemocnění z potravin, zejména z mléka a mléčných produktů. Pojednává o chorobách historicky významných (brucelóza, tuberkulóza), významných původcích onemocnění z mléka (např. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes aj.) a vzácných původcích (např. virus slintavky a kulhavky aj.).

  • Czech name

    Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků

  • Czech description

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (7 Potenciální zdravotní rizika konzumace mléka a mléčných výrobků) je zaměřena na rizika onemocnění z potravin, zejména z mléka a mléčných produktů. Pojednává o chorobách historicky významných (brucelóza, tuberkulóza), významných původcích onemocnění z mléka (např. Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes aj.) a vzácných původcích (např. virus slintavky a kulhavky aj.).

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Number of pages of the result

    17

  • Pages from-to

    204-220

  • Number of pages of the book

    240

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter