Decarboxylase activity of Bacillus licheniformis and her influenced by temperature and duration of cultivation.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00169200" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00169200 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26788462:_____/11:#0000578 RIV/49608851:_____/11:#0000531
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace
Original language description
Působením bakteriálních dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté báze významné v nízkých koncentracích pro fyziologické procesy ve všech živých organismech. V nadlimitních koncentracích však mohou mít na lidský organismus negativní vliv. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu Bacillus licheniformis izolovaného ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 6, 25, 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocíbarevné reakce. Všechny testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s tyrosinem, která byla regulována teplotou a ovlivněna dobou kultivace.
Czech name
Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace
Czech description
Působením bakteriálních dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté báze významné v nízkých koncentracích pro fyziologické procesy ve všech živých organismech. V nadlimitních koncentracích však mohou mít na lidský organismus negativní vliv. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu Bacillus licheniformis izolovaného ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 6, 25, 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocíbarevné reakce. Všechny testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s tyrosinem, která byla regulována teplotou a ovlivněna dobou kultivace.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
124
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—