All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

MONITORING GROWTH ANG QUALITY OF SUGAR BEET IN 2010 IN HANÉ

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174307" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174307 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Monitoring růstu a kvality cukrovky v roce 2010 v oblasti Hané

  • Original language description

    Monitoring růstu a kvality cukrovky probíhal ve spolupráci s Cukrovarem Vrbátky, a.s.. Na vybraných 20ti honech významných pěstitelů regionu střední Moravy byly provedeny odběry vzorků během vegetace ve 14 denních intervalech (2. 8., 16. 8., 30. 8., 13.9.). V jednotlivých odběrech byla stanovena dynamika růstu chrástu a kořene cukrovky a změny v technologické kvalitě bulev (digesce, rozpustný popel, alfa-aminodusík, MB faktor). Listová plocha zvyšovala svou hmotnost až do konce pozorování, což nebývá obvyklé. Konečná průměrná hmotnost chrástu činila cca 874 g/rostlinu. Bulva přirůstala pozvolněji. Na konci pozorování dosahovala průměrné hmotnosti 743 g/rostlinu. Digesce během měření byla nízká. Na konci monitoringu dosahovala cukernatosti v průměru 14,26 %. Obsah rozpustného popela se výrazněji neměnil a pohyboval se během celé vegetace v rozmezí hodnot 0,32 -- 0,39 %. Obsah alfa - aminodusíku na konci vegetace dosahoval 15 -- 30 mg/100g cukrovky. Na jeho nízkém obsahu se stejně tak j

  • Czech name

    Monitoring růstu a kvality cukrovky v roce 2010 v oblasti Hané

  • Czech description

    Monitoring růstu a kvality cukrovky probíhal ve spolupráci s Cukrovarem Vrbátky, a.s.. Na vybraných 20ti honech významných pěstitelů regionu střední Moravy byly provedeny odběry vzorků během vegetace ve 14 denních intervalech (2. 8., 16. 8., 30. 8., 13.9.). V jednotlivých odběrech byla stanovena dynamika růstu chrástu a kořene cukrovky a změny v technologické kvalitě bulev (digesce, rozpustný popel, alfa-aminodusík, MB faktor). Listová plocha zvyšovala svou hmotnost až do konce pozorování, což nebývá obvyklé. Konečná průměrná hmotnost chrástu činila cca 874 g/rostlinu. Bulva přirůstala pozvolněji. Na konci pozorování dosahovala průměrné hmotnosti 743 g/rostlinu. Digesce během měření byla nízká. Na konci monitoringu dosahovala cukernatosti v průměru 14,26 %. Obsah rozpustného popela se výrazněji neměnil a pohyboval se během celé vegetace v rozmezí hodnot 0,32 -- 0,39 %. Obsah alfa - aminodusíku na konci vegetace dosahoval 15 -- 30 mg/100g cukrovky. Na jeho nízkém obsahu se stejně tak j

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    59

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Poire s.r.o., Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Mar 3, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article