Monitoring of dynamic changes during vegetation period in central Moravia region in years 2007 to 2010
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870015" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870015 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/13:00201062
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Monitoring dynamiky změn kvality cukrovky během vegetace v regionu střední Moravy v letech 2007 až 2010
Original language description
V rámci monitoringu pěstování cukrové řepy v oblasti středomoravského regionu byla zaměřena pozornost na hodnocení závislostí mezi vybranými parametry kvality cukrovky během vegetace. Byl stanoven středně silný negativní vztah mezi hmotností chrástu a cukernatostí, který byl nejvýraznější při posledním odběru (r = ?0,576**). Hmotnost kořene neměla na cukernatost výraznější vliv, a to ani v závěru vegetace, v průběhu celého pozorování existovala slabá negativní závislost (r = ?0,173 ? ?0,366**). Nesplnilo se tak očekávání, že růst hmotnosti kořene bude působit zřeďovacím efektem a tím způsobí pokles cukernatosti. Středně silný vztah byl stanoven v závěru vegetace mezi hmotností kořene a hodnotou MB faktoru, který udává vyzrálost cukrovky (r = 0,468**).Stejná závislost byla pozorována při hodnocení vztahu mezi hmotností kořene a obsahem rozpustného popela. Středně silná kladná závislost existovala ve 2. polovině měsíce srpna (r = 0,389**) a především v první polovině září (r = 0,506**)
Czech name
Monitoring dynamiky změn kvality cukrovky během vegetace v regionu střední Moravy v letech 2007 až 2010
Czech description
V rámci monitoringu pěstování cukrové řepy v oblasti středomoravského regionu byla zaměřena pozornost na hodnocení závislostí mezi vybranými parametry kvality cukrovky během vegetace. Byl stanoven středně silný negativní vztah mezi hmotností chrástu a cukernatostí, který byl nejvýraznější při posledním odběru (r = ?0,576**). Hmotnost kořene neměla na cukernatost výraznější vliv, a to ani v závěru vegetace, v průběhu celého pozorování existovala slabá negativní závislost (r = ?0,173 ? ?0,366**). Nesplnilo se tak očekávání, že růst hmotnosti kořene bude působit zřeďovacím efektem a tím způsobí pokles cukernatosti. Středně silný vztah byl stanoven v závěru vegetace mezi hmotností kořene a hodnotou MB faktoru, který udává vyzrálost cukrovky (r = 0,468**).Stejná závislost byla pozorována při hodnocení vztahu mezi hmotností kořene a obsahem rozpustného popela. Středně silná kladná závislost existovala ve 2. polovině měsíce srpna (r = 0,389**) a především v první polovině září (r = 0,506**)
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
129
Issue of the periodical within the volume
5-6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
182-186
UT code for WoS article
000319480800006
EID of the result in the Scopus database
—