Influence of interval lenght between milking on milk production of czech fleckvieh cows on 1st lactation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174645" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174645 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci
Original language description
Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).
Czech name
Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci
Czech description
Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.
ISBN
978-80-7375-509-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
50-51
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno, POIRE s.r.o.
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 19, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—