All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of interval lenght between milking on milk production of czech fleckvieh cows on 1st lactation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174645" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174645 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci

  • Original language description

    Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).

  • Czech name

    Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci

  • Czech description

    Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.

  • ISBN

    978-80-7375-509-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    50-51

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno, POIRE s.r.o.

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    May 19, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article