Influence of post-harvest ripening of barley on the speed and uniformity of germination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174647" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174647 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv posklizňového dozrávání ječmene jarního na rychlost a uniformitu klíčení
Original language description
Práce se zabývala sledováním průběhu posklizňového dozrávání u osmi odrůd sladovnického ječmene jarního registrovaných v České republice. Sledovány byly parametry klíčení (energie, rychlost, index, průměrný čas a homogenity klíčení) v průběhu 3., 6., 9.a 12. týdne. Získané údaje byly vloženy do vztahu k fenologickým fázím a průběhu počasí za roky 2005-2008. Byly zjištěny výrazné meziodrůdové rozdíly v délce a intenzitě posklizňového dozrávání. Calgary byla odrůdou s nejdelší úrovní posklizňového dozrávání ve sledovaném souboru osmi odrůd a odrůda Diplom měla nejkratší dobou posklizňového dozrávání. Podařilo se prokázat, že délka a intenzita posklizňového dozrávání byla ovlivněna společným působením průměru srážek a průměrem teplot, což vyjadřuje Seljaninův koeficient. Průměrná teplota měla menší vliv na posklizňové dozrávání. Vliv průměrných denních srážek byl nejednoznačný.
Czech name
Vliv posklizňového dozrávání ječmene jarního na rychlost a uniformitu klíčení
Czech description
Práce se zabývala sledováním průběhu posklizňového dozrávání u osmi odrůd sladovnického ječmene jarního registrovaných v České republice. Sledovány byly parametry klíčení (energie, rychlost, index, průměrný čas a homogenity klíčení) v průběhu 3., 6., 9.a 12. týdne. Získané údaje byly vloženy do vztahu k fenologickým fázím a průběhu počasí za roky 2005-2008. Byly zjištěny výrazné meziodrůdové rozdíly v délce a intenzitě posklizňového dozrávání. Calgary byla odrůdou s nejdelší úrovní posklizňového dozrávání ve sledovaném souboru osmi odrůd a odrůda Diplom měla nejkratší dobou posklizňového dozrávání. Podařilo se prokázat, že délka a intenzita posklizňového dozrávání byla ovlivněna společným působením průměru srážek a průměrem teplot, což vyjadřuje Seljaninův koeficient. Průměrná teplota měla menší vliv na posklizňové dozrávání. Vliv průměrných denních srážek byl nejednoznačný.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Osivo a Sadba X. odborný a vědecký seminář
ISBN
978-80-213-2153-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
169-174
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
ČZU Praha
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—