All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Roughages and halvní principles to improve their quality.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178504" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178504 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.

  • Original language description

    Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitoua dietetickou nezávadností.

  • Czech name

    Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.

  • Czech description

    Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitoua dietetickou nezávadností.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XV

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    25-27

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database