All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of consumption of probiotics and synbiotics on the composition of intestinal microflora

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00180491" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00180491 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry

  • Original language description

    Studie in vivo byla provedena s cílem zjistit vliv konzumace probiotik a probiotik s přídavkem prebiotika (inulin) na složení mikroflóry v lidském střevě. Pro experiment byly sestaveny tři pokusné skupiny: P (probiotická), S (synbiotická) a K (kontrolní)po 22 zdravých probandech. Skupiny P a S po 10denní adaptační fázi (omezen příjem probiotik) konzumovaly jogurty obsahující bifidobakterie a Lactobacillus acidophilus 1 porci denně po dobu 21 dní. U skupiny K byl po celou dobu pokusu omezen příjem probiotik. Vzorky stolice byly odebrány skupinám celkem v 6ti časových intervalech před 0. den, během konzumace 7., 14., 21. den a po období požití jogurtu 26., 28. den. Výsledky této studie naznačují, že mikrobiální osídlení trávicího traktu člověka se můžeměnit vlivem konzumace jogurtu. Během konzumace došlo k prokazatelnému navýšení u počtu BMK (vč. LA a BIFI). Synbiotikum se nejvíce projevilo u stanovení počtu druhu Lactobacillus acidophilus a u bifidobaktérií, kde přídavek inulinu nazna

  • Czech name

    Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry

  • Czech description

    Studie in vivo byla provedena s cílem zjistit vliv konzumace probiotik a probiotik s přídavkem prebiotika (inulin) na složení mikroflóry v lidském střevě. Pro experiment byly sestaveny tři pokusné skupiny: P (probiotická), S (synbiotická) a K (kontrolní)po 22 zdravých probandech. Skupiny P a S po 10denní adaptační fázi (omezen příjem probiotik) konzumovaly jogurty obsahující bifidobakterie a Lactobacillus acidophilus 1 porci denně po dobu 21 dní. U skupiny K byl po celou dobu pokusu omezen příjem probiotik. Vzorky stolice byly odebrány skupinám celkem v 6ti časových intervalech před 0. den, během konzumace 7., 14., 21. den a po období požití jogurtu 26., 28. den. Výsledky této studie naznačují, že mikrobiální osídlení trávicího traktu člověka se můžeměnit vlivem konzumace jogurtu. Během konzumace došlo k prokazatelnému navýšení u počtu BMK (vč. LA a BIFI). Synbiotikum se nejvíce projevilo u stanovení počtu druhu Lactobacillus acidophilus a u bifidobaktérií, kde přídavek inulinu nazna

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-563-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    579-585

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article