Effect of sulfur applications on grain yield, nitrogen substances content, dimethylsulfid and its precursors in malting barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00180946" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00180946 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek, dimethylsulfidu a jeho prekurzorů u sladovnického ječmene
Original language description
Cílem této práce je zhodnocení vlivu foliární aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a obsah dimethylsulfidu (DMS) a jeho prekurzorů (PDMS) v zrnu sladovnického ječmene. Problematika byla řešena maloparcelkovým polním pokusem s 6 odrůdami sladovnického ječmene. byly použity 3 odrůdy tzv. Českého piva, Aksamit, Bojos a Radegast a 3 odrůdy určené pro export, Jersey, Prestige a Sebastian. Síra byla aplikována foliárně ve formě mikronizované emelentární síry s bentonitem v DC 31 a v DC 55. Spolu se sírou byl jednotně aplikován dusík ve formě ledku amonného s vápencem. Vliv síry na výnos zrna se projevil významně pouze po aplikaci v DC 55, nejvíce u odrůdy Bojos. Obsah dusíkatých látek v zrnu byl statisticky významně snížen po aplikaci síry. Nabízí se tak možnost řešení problému s dusíkatým hnojení ječmene pro sladovnické využití. Hodnoty procentuálního zastoupení síry v předním zrnu byly statisticky nevýznamné. Nedocházelo k překročení stanoveného limitu. Obsah dimethylsulfidu
Czech name
Vliv aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek, dimethylsulfidu a jeho prekurzorů u sladovnického ječmene
Czech description
Cílem této práce je zhodnocení vlivu foliární aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a obsah dimethylsulfidu (DMS) a jeho prekurzorů (PDMS) v zrnu sladovnického ječmene. Problematika byla řešena maloparcelkovým polním pokusem s 6 odrůdami sladovnického ječmene. byly použity 3 odrůdy tzv. Českého piva, Aksamit, Bojos a Radegast a 3 odrůdy určené pro export, Jersey, Prestige a Sebastian. Síra byla aplikována foliárně ve formě mikronizované emelentární síry s bentonitem v DC 31 a v DC 55. Spolu se sírou byl jednotně aplikován dusík ve formě ledku amonného s vápencem. Vliv síry na výnos zrna se projevil významně pouze po aplikaci v DC 55, nejvíce u odrůdy Bojos. Obsah dusíkatých látek v zrnu byl statisticky významně snížen po aplikaci síry. Nabízí se tak možnost řešení problému s dusíkatým hnojení ječmene pro sladovnické využití. Hodnoty procentuálního zastoupení síry v předním zrnu byly statisticky nevýznamné. Nedocházelo k překročení stanoveného limitu. Obsah dimethylsulfidu
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-563-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
12
Pages from-to
158-169
Publisher name
Mendel University in Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
341783400016