Sulphur and its effect on grain yield and quality of malting barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907800" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907800 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Síra a její vliv na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
Original language description
Cílem této práce je zhodnocení vlivu foliární aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a síry v zrnu. Dalším sledovaným faktorem byl obsah dimethylsulfidu (DMS) a jeho prekurzorů (PDMS) v zrnu sladovnického ječmene. Problematika byla řešena maloparcelkovým polním pokusem s 6 odrůdami sladovnického ječmene. Použity byly 3 odrůdy tzv. Českého piva, Aksamit, Bojos a Radegast a 3 odrůdy určené pro export, Jersey, Prestige a Sebastian. Síra byla aplikována foliárně ve formě mikronizované emelentární síry s bentonitem v DC 31 a v DC 57. Před vysetím pokusu byl aplikován dusík formě ledku amonného s vápencem. Vliv síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a obsahu síry v předním zrnu se statisticky významně neprojevil. Obsah dimethylsulfidu (DMS)a jeho prekurzoru (PDMS) nebyl aplikací síry zvýšen. Vetší obsah byl zaznamenám u odrůd Českého piva, kde je díky používané technologii a typu finálního výrobku vyšší obsah DMS a PDMS přínosný. Exportní odrůdy dosahovaly hodnot nižších. A
Czech name
Síra a její vliv na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
Czech description
Cílem této práce je zhodnocení vlivu foliární aplikace síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a síry v zrnu. Dalším sledovaným faktorem byl obsah dimethylsulfidu (DMS) a jeho prekurzorů (PDMS) v zrnu sladovnického ječmene. Problematika byla řešena maloparcelkovým polním pokusem s 6 odrůdami sladovnického ječmene. Použity byly 3 odrůdy tzv. Českého piva, Aksamit, Bojos a Radegast a 3 odrůdy určené pro export, Jersey, Prestige a Sebastian. Síra byla aplikována foliárně ve formě mikronizované emelentární síry s bentonitem v DC 31 a v DC 57. Před vysetím pokusu byl aplikován dusík formě ledku amonného s vápencem. Vliv síry na výnos zrna, obsah dusíkatých látek a obsahu síry v předním zrnu se statisticky významně neprojevil. Obsah dimethylsulfidu (DMS)a jeho prekurzoru (PDMS) nebyl aplikací síry zvýšen. Vetší obsah byl zaznamenám u odrůd Českého piva, kde je díky používané technologii a typu finálního výrobku vyšší obsah DMS a PDMS přínosný. Exportní odrůdy dosahovaly hodnot nižších. A
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GD - Fertilization, irrigation, soil treatment
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
15
Pages from-to
192-206
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 21, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000366461200022