Microbiological quality of flour used for bakery and confectionery production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184264" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184264 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů
Original language description
Hlavní surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků je mouka. V průběhu osmi měsíců byly analyzovány vzorky mouky pšeničné speciál, pšeničné chlebové, žitné, BIO pšeničné a BIO žitné. U každého druhu mouky byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet plísní, kvasinek a koliformních mikroorganismů. Celkový počet mikroorganismů se v jednotlivých druzích mouk pohyboval od 3,12 do 4,29 log KTJ.g-1, počet plísní od 1,46 do 2,4 log KTJ.g-1, počet kvasinek v rozmezí 0,54 až 2,05 log KTJ.g-1, početkoliformních mikroorganismů od 2,41 do 3,73 log KTJ.g-1. Všechny analyzované vzorky mouky vyhovovaly mikrobiologickým kritériím, které jsou pro jednotlivé skupiny mikroorganismů dány normou.
Czech name
Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů
Czech description
Hlavní surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků je mouka. V průběhu osmi měsíců byly analyzovány vzorky mouky pšeničné speciál, pšeničné chlebové, žitné, BIO pšeničné a BIO žitné. U každého druhu mouky byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet plísní, kvasinek a koliformních mikroorganismů. Celkový počet mikroorganismů se v jednotlivých druzích mouk pohyboval od 3,12 do 4,29 log KTJ.g-1, počet plísní od 1,46 do 2,4 log KTJ.g-1, počet kvasinek v rozmezí 0,54 až 2,05 log KTJ.g-1, početkoliformních mikroorganismů od 2,41 do 3,73 log KTJ.g-1. Všechny analyzované vzorky mouky vyhovovaly mikrobiologickým kritériím, které jsou pro jednotlivé skupiny mikroorganismů dány normou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
463-467
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—