All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological quality of flour used for bakery and confectionery production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184264" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184264 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů

  • Original language description

    Hlavní surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků je mouka. V průběhu osmi měsíců byly analyzovány vzorky mouky pšeničné speciál, pšeničné chlebové, žitné, BIO pšeničné a BIO žitné. U každého druhu mouky byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet plísní, kvasinek a koliformních mikroorganismů. Celkový počet mikroorganismů se v jednotlivých druzích mouk pohyboval od 3,12 do 4,29 log KTJ.g-1, počet plísní od 1,46 do 2,4 log KTJ.g-1, počet kvasinek v rozmezí 0,54 až 2,05 log KTJ.g-1, početkoliformních mikroorganismů od 2,41 do 3,73 log KTJ.g-1. Všechny analyzované vzorky mouky vyhovovaly mikrobiologickým kritériím, které jsou pro jednotlivé skupiny mikroorganismů dány normou.

  • Czech name

    Mikrobiologická kvalita mouky používané pro výrobu pekařských produktů

  • Czech description

    Hlavní surovinou pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků je mouka. V průběhu osmi měsíců byly analyzovány vzorky mouky pšeničné speciál, pšeničné chlebové, žitné, BIO pšeničné a BIO žitné. U každého druhu mouky byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet plísní, kvasinek a koliformních mikroorganismů. Celkový počet mikroorganismů se v jednotlivých druzích mouk pohyboval od 3,12 do 4,29 log KTJ.g-1, počet plísní od 1,46 do 2,4 log KTJ.g-1, počet kvasinek v rozmezí 0,54 až 2,05 log KTJ.g-1, početkoliformních mikroorganismů od 2,41 do 3,73 log KTJ.g-1. Všechny analyzované vzorky mouky vyhovovaly mikrobiologickým kritériím, které jsou pro jednotlivé skupiny mikroorganismů dány normou.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2011

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    463-467

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database