Evaluation of quality feed for roe-deer from microbiology perspective
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234652" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234652 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska
Original language description
Cílem experimentu bylo zhodnotit krmiva pro srnčí zvěř z hlediska mikrobiologického. Celkem bylo analyzováno 11 vzorků. Jednalo se o vzorky z původní hmoty siláže, siláže ošetřené biologickým aditivem v den jejich otevření, vzorky siláže ošetřené biologickým aditivem v druhý den jejich otevření, vzorky siláží z provozních podmínek ošetřeny biologickým aditiviem a silážovány až druhý den. Původní hmota byla odebrána, ošetřena a vyrobeny modelovené siláže pro srnčí zvěř na Mendelově univerzitě současně sesilážemi v provozních podmínkách. Z každého vzorku byl odebrán a zanalyzován směsný vzorek. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, sulfidredukující klostridíe, plísně a kvasinky. Bylo zjištěno, že modelové siláže i siláže z provozních podmínek vyhovují hygienické jakosti krmiv pro srnčí zvěř.
Czech name
Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska
Czech description
Cílem experimentu bylo zhodnotit krmiva pro srnčí zvěř z hlediska mikrobiologického. Celkem bylo analyzováno 11 vzorků. Jednalo se o vzorky z původní hmoty siláže, siláže ošetřené biologickým aditivem v den jejich otevření, vzorky siláže ošetřené biologickým aditivem v druhý den jejich otevření, vzorky siláží z provozních podmínek ošetřeny biologickým aditiviem a silážovány až druhý den. Původní hmota byla odebrána, ošetřena a vyrobeny modelovené siláže pro srnčí zvěř na Mendelově univerzitě současně sesilážemi v provozních podmínkách. Z každého vzorku byl odebrán a zanalyzován směsný vzorek. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, sulfidredukující klostridíe, plísně a kvasinky. Bylo zjištěno, že modelové siláže i siláže z provozních podmínek vyhovují hygienické jakosti krmiv pro srnčí zvěř.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-563-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
273-277
Publisher name
Mendel University in Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
341783400031