Hygienic quality of sorghum silage using two different procedures of silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190632" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190632 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
Original language description
Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny.
Czech name
Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
Czech description
Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X.
ISBN
978-80-8077-282-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
144-147
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Sep 6, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—