All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168609 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže

  • Original language description

    V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.

  • Czech name

    Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže

  • Czech description

    V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z mezinárodní vědecké konference Výživa zvířat 2011

  • ISBN

    978-80-87415-10-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    144-148

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article