THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168609 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
Original language description
V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.
Czech name
Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
Czech description
V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z mezinárodní vědecké konference Výživa zvířat 2011
ISBN
978-80-87415-10-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
144-148
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—