All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Fracturability Measurement of Different Type Extruded Breads

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184833" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00184833 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení křehkosti extrudovaných chlebů různých druhů

  • Original language description

    Křehkost a křupavost patří mezi smyslové vjemy používající se k popisu textury mnoha druhů potravin -- velmi důležité jsou např. u různých druhů pečiva, snídaňových cereálií, brambůrků, hranolek, různých snacků, ovoce a zeleniny. Sledováno bylo celkem 7druhů vzorků extrudovaných chlebů různého složení pocházejících od jednoho výrobce. Pro stanovení křehkosti extrudovaných chlebů bylo využito univerzálního přístroje pro měření fyzikálních charakteristik -- TIRATESTU 27025. Pro stanovení křehkosti křehkých chlebů byla zvolena metoda trojbodového ohybu. Křehkost jednotlivých druhů extrudovaných chlebů stanovená metodou trojbodového ohybu se pohybovala v rozpětí 11 až 28 N. Mezi jednotlivými vzorky extrudovaných chlebů byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly v křehkosti, použité suroviny tedy ovlivňují výslednou křehkost produktu.

  • Czech name

    Stanovení křehkosti extrudovaných chlebů různých druhů

  • Czech description

    Křehkost a křupavost patří mezi smyslové vjemy používající se k popisu textury mnoha druhů potravin -- velmi důležité jsou např. u různých druhů pečiva, snídaňových cereálií, brambůrků, hranolek, různých snacků, ovoce a zeleniny. Sledováno bylo celkem 7druhů vzorků extrudovaných chlebů různého složení pocházejících od jednoho výrobce. Pro stanovení křehkosti extrudovaných chlebů bylo využito univerzálního přístroje pro měření fyzikálních charakteristik -- TIRATESTU 27025. Pro stanovení křehkosti křehkých chlebů byla zvolena metoda trojbodového ohybu. Křehkost jednotlivých druhů extrudovaných chlebů stanovená metodou trojbodového ohybu se pohybovala v rozpětí 11 až 28 N. Mezi jednotlivými vzorky extrudovaných chlebů byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly v křehkosti, použité suroviny tedy ovlivňují výslednou křehkost produktu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    198-202

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Mar 1, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article