Cheese and their analogues: a questionnaire survey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00191607" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00191607 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12220/12:43883605
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sýry a analogové výrobky: dotazníkový průzkum
Original language description
Spotřebitel se v poslední době cítí být ze všech stran klamán, přesto dává přednost levnějším potravinám. Poptávka po levnějších produktech neklesá, ač se spotřebitelé bouří proti různým náhražkám a chemickým látkám. V případě jakosti analogových výrobkůje jasné, že nedosahují kvalitativních měřítek a hodnoty tradičního výrobku. Spotřebitel často nečte, nebo nerozumí jednotlivým termínům na obalu výrobku. Analogové výrobky podléhají stejným požadavkům na zdravotní nezávadnost, problémem pro zákazníka je jejich možná záměna v obchodní síti a poté jeho rozčarování ve vztahu vlastního chápání kvality a ceny. Předmětem průzkumu bylo zjistit, jaké je mezi potenciálními konzumenty povědomí o analogových výrobcích, jak často vůbec čtou informace na obalu výrobků a zda jim rozumí.
Czech name
Sýry a analogové výrobky: dotazníkový průzkum
Czech description
Spotřebitel se v poslední době cítí být ze všech stran klamán, přesto dává přednost levnějším potravinám. Poptávka po levnějších produktech neklesá, ač se spotřebitelé bouří proti různým náhražkám a chemickým látkám. V případě jakosti analogových výrobkůje jasné, že nedosahují kvalitativních měřítek a hodnoty tradičního výrobku. Spotřebitel často nečte, nebo nerozumí jednotlivým termínům na obalu výrobku. Analogové výrobky podléhají stejným požadavkům na zdravotní nezávadnost, problémem pro zákazníka je jejich možná záměna v obchodní síti a poté jeho rozčarování ve vztahu vlastního chápání kvality a ceny. Předmětem průzkumu bylo zjistit, jaké je mezi potenciálními konzumenty povědomí o analogových výrobcích, jak často vůbec čtou informace na obalu výrobků a zda jim rozumí.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy-Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
134 (23)
Issue of the periodical within the volume
134
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
6-10
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—