Cheese and analogues - cosumption development and questionnaire findings
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192001" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00192001 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12220/12:43883604
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sýry a analogové výrobky - vývoj spotřeby a dotazníkové šetření
Original language description
Pokud je u potravin na bázi mléka nahrazena některá z jeho složek rostlinnou, nelze použít termínu "sýr", protože to nevyhovuje současné potravinářské legislativě. Pro tyto potraviny se využívá termín "analogové" výrobky. Práce vychází z dotazníkového průzkumu (250) respondentů, zaměřeného na preference spotřeby jednotlivých podskupin sýrů, na faktory ovlivňující nákup a na informovanost o analogových výrobcích. Průzkum ukázal neznalost pojmu analog, omezené využívání informací uvedených na obalu potravin a relativně velkou nelibost nad nejasným označováním výrobků v tržní síti. Nákupní preference pro sýry vycházejí nejčastěji ze zkušenosti (58 %), kvality (46 %) a ceny (39 %) výrobku. Z hlediska obliby sýrů nejlépe dopadly polotvrdé sýry, nejméně oblíbené jsou tavené sýry.
Czech name
Sýry a analogové výrobky - vývoj spotřeby a dotazníkové šetření
Czech description
Pokud je u potravin na bázi mléka nahrazena některá z jeho složek rostlinnou, nelze použít termínu "sýr", protože to nevyhovuje současné potravinářské legislativě. Pro tyto potraviny se využívá termín "analogové" výrobky. Práce vychází z dotazníkového průzkumu (250) respondentů, zaměřeného na preference spotřeby jednotlivých podskupin sýrů, na faktory ovlivňující nákup a na informovanost o analogových výrobcích. Průzkum ukázal neznalost pojmu analog, omezené využívání informací uvedených na obalu potravin a relativně velkou nelibost nad nejasným označováním výrobků v tržní síti. Nákupní preference pro sýry vycházejí nejčastěji ze zkušenosti (58 %), kvality (46 %) a ceny (39 %) výrobku. Z hlediska obliby sýrů nejlépe dopadly polotvrdé sýry, nejméně oblíbené jsou tavené sýry.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
6 (67)
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
148-150
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—