Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192333" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00192333 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
Original language description
Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivitaprokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků.
Czech name
Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
Czech description
Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivitaprokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.
ISBN
978-80-7375-613-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
90-99
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 17, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—