All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat during the lactation period

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907814" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907814 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období

  • Original language description

    Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50.,85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.

  • Czech name

    Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období

  • Czech description

    Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50.,85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-836-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    279-285

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 21, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article

    000366461200032