Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat during the lactation period
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907814" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907814 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období
Original language description
Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50.,85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.
Czech name
Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období
Czech description
Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50.,85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
279-285
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 21, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000366461200032